Tur de Frans: Alafilip preuzeo žutu majicu

Vesti biciklizam 8. jul 201918:09 > 18:13
Podeli:
Bryn Lennon, Getty Images Sport

Pobednik treće etape Tur de Fransa je vozač Dekonik Kvik stepa Žilijen Alafilip koji je tako postao prvi Francuz koji je obukao žutu majicu nakon pet godina.

Etapa od Binša do Eparnjea ukupne dužine 215 kilometara donela je uzbudljivu završnicu u kojoj se najbolje snašao prošlogodišnji osvajač tačkaste majice.

On je na 15 km do cilja krenuo u solo beg stekao je nešto više od pola minuta prednosti što mu je bilo dovoljno da dođe do pobede u ovoj etapi.

Nakon što su prve dve etape dobijali vozači Džambo Visme, Alafilip preuzima žutu majicu od Majka Tenisena.

Interesantno je da su pretedenti na titulu u generalnom plasmanu Tibo Pino i Egan Bernal bili u grupi koja je dobila pet sekundi bolje vreme u odnosu na glavnu grupu te su Bernalov timski kolega i branilac titule Gerant Tomas kao i ostali pretendenti na ukupnu pobedu neočekivano ostvarili zaostatak.

Greg van Avermet nije uspeo i pored uloženog napora da sačuva tačkastu majicu koja je nakon treće etape pripala vozaču Loto Sudala Timu Velinsu.

Sledeća etapa vozi se u utorak od Rena do Nansija i duga je 213.5 kilometara i donosi nam dva brdska prolaza četvrte kategorije.