Vivijani napušta Kvik-Step

Vesti biciklizam 10. jul 201921:42 > 22:14
Podeli:
Photo by Con Chronis/Getty Images

Italijanski biciklista Elija Vivijani najverovatnije neće naredne sezone voziti za ekipu Kvik-Stepa jer dve strane nisu blizu dogovora oko produžetka saradnje.

Vivijani je u utorak ostvario svoju prvu etapnu pobedu na Tur d’Fransu, a tada se dotakao svoje budućnosti.

„Osećam se odlično u timu i želim da ostanem, ali moramo da dođemo do dogovora, a to se nije desilo“, rekao je Vivijani.

Šef ekipe Patrik Leferv priznao je da je problem budžet i da će morati da potraži zamenu. To potencijalno može da bude Sem Benet, koji trenutno vozi za Boru.

„Vozači sami donose odluke u vezi svoje karijere, pa ukoliko mogu da dobiju više novca u nekom drugom timu onda ih ne možeš sprečiti u tome“, izjavio je Leferv i dodao, „Imamo određeni buđet i ukoliko na kraju godine nedostaje novac onda ja moram iz svog džepa da ga dam. To nikada neću uraditi“.

Povezano

„Svi znaju da Vivijani napušta tim, ali ja ga i dalje plaćam do kraja decembra. Jasno je da moramo da mu nađemo zamenu i mislimo da smo je našli u Benetu“, naglasio je Lefevr.

Vivijani je do svoje prve pobede na Turu došao na četvrtoj etapi, ispred Aleksandra Kristofa iz tima Emirata i vozača Loto-Sudala Kejleba Juena. Dan kasnije, trijumf je ostvario Peter Sagan iz Bore, a Vivijanijev timski kolega Žilijen Alafilip je sačuvao žutu majicu.

Naredna etapa na Turu vozi se od Miluza do La Planš de Bej Fija koja je duga 160,5 kilometara.