Frum: Bilo je kao u 'Uvodu u anatomiju'

Podeli:
Chris Graythen/Getty Images

Britanski biciklista Kris Frum otkrio je da se osećao bespomoćno posle nesreće koju je doživeo u Francuskoj, ali je dodao da se nada povratku trkama.

Frum je doživeo višestruke lomove kada je udario u zid tokom zagrevanja za četvrtu etapu trke Kriterium de Dofine. Tom prilikom je slomio butnu kost desne noge, lakat, nekoliko rebara i doživeo je povredu vrata.

„Bilo je jezivo. Sećam se da sam ležao i da su mi ljudi prilazili. Prvo što sam se zapitao je da li mogu da ustanem, da se vratim na bicikl. Jasno su mi odmah stavili do znanja da moram da ležim“, prisećao se Britanac.

Povezano

„Bilo je kao u ‘Uvodu u anatomiju’. Pluća su mi bila oštećena, rebra slomljena… Iskašljavao sam krv i nisam mogao da dišem. Bilo je strašno. Posle operacije sam se osetio bespomoćno.“

Doktori su mu prognozirali pola godine oporavka.

„Posle nesreće je bilo previše zainteresovanih medija. Pogotovo uoči i tokom Tur d Fransa. Osećao sam da treba da se osamim, da se posvetim sebi, da shvatim šta se desilo i vidim kako dalje“, kazao je Frum.

„Tokom prvih nekoliko nedelja oporavka postavljena je osnova za ono što sledi. Sada je ta faza završena“.

Britanac je otkrio i da radi po šest sati dnevno, te da će uskoro početi da vežba i sa desnom nogom koju je teško povredio.