Roglič predvodi Jumbo na Vuelti

Vesti biciklizam 17. avg. 201916:10 > 16:12
Podeli:
Chris Graythen/Getty Images

Slovenački biciklista Primož Roglič biće vođa tima Jumbo-Visma na predstojećoj Vuelti, koja startuje naredne subote u Salinas de Torevijehi.

Holandska ekipa je imenovala izuzetno kvalitetan osmočlani tim, u kojem su pored Rogliča i Stiven Krejsvejk, trećeplasirani na ovogodišnjem Tur d‘Fransu, i Džordž Benet.

U timu će biti i višestruki šampion sveta u vožnji na hronometar Toni Martin, koji je zbog nesportskog ponašanja bio izbačen sa Tura. Njima će se pridružiti i Robert Hesink, Lenard Hofstede, Sep Kus i Nilson Paules.

Jumbo-Visma iza sebe ima veliko iskustvo na poslednjem Gran Turu, pošto je Hesink tri puta bio među najboljom desetoricom, Krejsvejk je prošle godine zauzeo treće mesto, a Benet deseto 2016.

Roglič je, inače, propustio Tur, ali je zauzeo treće mesto na Điru, a nekoliko diskutabilnih odluka njegovog tima koštalo ga je boljeg plasmana. Najbolji slovenački biciklista je trku završio sa dva i po minuta zaostatka u odnosu na šampiona Ričarda Karapaza iz Movistara, a između njih dvojice se našao biciklista Bahrein-Meride Vinčenco Nibali.