Osam godina kasnije – Frum osvajač Vuelte iz 2011.

Podeli:
Chris Graythen/Getty Images

Britanskom biciklisti Krisu Frumu konačno je dodeljena crvena majica, kao pobedniku Vuelte iz 2011. godine.

Nakon što je ustanovljeno da je prvobitni pobednik trke Huan Hose Kobo dopingovan, titula je otišla u ruke 34-godišnjeg Britanca, koji je kroz cilj prošao sa 13 sekundi zaostatka za pobednikom.

Pobedniku Vuelte iz 2017. godine je ovo praktično druga titula na Trci kroz Španiju.

„Mnogo mi znači ova titula. Bila je to posebna trka za mene. U tom trenutku sam počeo da verujem da sam važan deo svetskog biciklizma. To je trka na kojoj sam ostvario prvu pobedu u profesionalnom biciklizmu. Avgust, Španija, temperatura preko 40 stepeni. To je možda najteža trka u našem kalendaru. Zato mi je i omiljena„, rekao je Frum i dodao:

„Kada vas posle osam godina imenuju pobednikom, to je malo čudno, ali je za mene zaista poseban trenutak„.

Četvorostruki osvajač Tur de Fransa neće moći da se takmiči na ovogodišnjoj Vuelti zbog povrede koju je doživeo prilikom pada na Kriterijum du Dofine.

Frumu su tada konstatovane teške povrede, slomljena butna kost, prelom lakta i prelom rebra, pa nije učestvovao ni na Tur de Fransu.

Britanski biciklista je pohvalio trku u Španiji pred subotnji start.

Nigde ljudi nisu tako strastveni prema biciklizmu kao tamo. Način na koji oni slave tu trku, kada prođete pored njih, navijaju za sve vozače bez obzira na to odakle dolaze“, zaključio je Frum.