Kintana u Arkea-Samsiku od sledeće godine

Vesti biciklizam 2. sep 201916:58 > 17:01
Podeli:
Chris Graythen/Getty Images

Kolumbijski biciklista Nairo Kintana od naredne sezone će voziti za Arkea-Saksik sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor, potvrdio je francuski tim.

29-godišnji Kintana ima dve titule sa Gran Turova, pošto je slavio na Điru 2014. i Vuelti dve godine kasnije, a dva puta je bio drugoplasirani na Tur d‘Fransu.

Kolumbijac je na predstavljanju istakao da mu je glavni cilj i dalje trijumf na Turu.

Moje ambicije ostaju iste. Lično i timski, cilj mi je da se borim za pobedu na Turu. Ovo je velika promena u mojoj karijeri, ali pozitivna, siguran sam. Moraćemo da se naviknemo na neke stvari, moraću malo i da naučim francuski jezik, ali ću nastaviti da radim ono što volim. Kada sam na biciklu srećan sam. Zajedno ćemo raditi ono što najbolje znamo, i to noseći dres Arkea-Samsika“, naglasio je Kintana.

Kintana u francuski tim stiže posle osam godina provedenih u španskom Movistaru, čije boje trenutno brani na Vuelti, na kojoj nosi crvenu majicu, za vodećeg u generalnom plasmanu, posle devet etapa.

Pored Kintane, u tim stiže i njegov brat Dajer, kao i njihov sunarodnik Viner Anakona, kao i Italijan Dijego Roza iz Ineosa.

Na papiru, naš tim za 2020. godinu, sastavljen od 28 igrača, neće imati ništa manje od najboljih na svetu. Dajemo sebi tri sezone da ostvarimo cilj projekta, a to je trijumf na Gran Turu. Savezništvo između Naira Kintane i Vorena Bargila će biti dodatna snaga njima jer će morati da koriste jedan drugoga da bi napredovali. Kintana je slavio na Điru i Vuelti, a ima i tri podijuma na Turu. Uveren sam i da Bargil ima sposobnost da zasija u generalnom plasmanu i na dobrom je putu“, rekao je generalni direktor francuskog tima Emanuel Iber.