Ineos dobija četvrtog lidera – Karapaz potpisao

Podeli:
Chris Graythen/Getty Images

Osvajač ovogodišnjeg Đira Ričard Karapaz od naredne sezone voziće za tim Ineos, pošto je potpisao trogodišnji ugovor.

Karapaz u britanski tim prelazi iz Movistara i deliće ulogu vođe sa Krisom Frumom, Gerejntom Tomasom i Eganom Bernalom.

Povezano

Uzbuđen sam što prelazim u Ineos. Osećam da je ovo sjajna prilika za mene da nastavim svoj razvoj i rast kao vozača jer ću raditi sa timom koji nastavlja da bude najjači iz godine u godinu. Poznajem već veliki broj vozača, radujem se što ću raditi sa njima. Verujem da ću se dobro uklopiti i da ću ispuniti svoj potencijal u godinama koje dolaze, a želim da ostvarim sjajne rezultate za Ineos“, rekao je Karapaz.

Karapaz je na Điru ostvario najveći uspeh svoje karijere, a iako je bilo planirano da vozi Vueltu povukao se zbog povreda koje je doživeo tokom priprema za poslednji Gran Tur sezone.

Frum je već godinama lider Ineosa, ali su u poslednje dve godine njegovu poziciju ugrozili Tomas i Bernal. Mladi Kolumbijac je slavio na ovogodišnjem Turu, ispred Tomasa, koji je prošle godine bio najbolji na najvećoj trci na svetu. Vozači Ineosa, nekadašnjeg Skaja, od 2012. samo jednom nisu stigli do najvišeg stepenika pobedničkog postolja na Turu, i to 2014. godine, kada je slavio Vinčenco Nibali. Bredli Vigins je započeo niz, Frum je zatim upisao četiri pobede za pet godina, a potom su se na tronu našli Tomas i Bernal.