Vuelta: Iturija slavio na svom terenu, Roglič u crvenom

Vesti biciklizam 4. sep 201919:11 > 19:12
Podeli:
Denis Doyle/Getty Images

Biciklista Euskadija Mikel Iturija trijumfovao je na 11. etapi ovogodišnje Vuelte voženoj od Sen Palea u Francuskoj do španskog Urdaksa dugoj 180 kilometara.

Lokalni vozač je posle solo bega došao do prve profesionalne pobede, pošto je uspeo da se odupre napadima grupe u poteri, od koje se odvojio 25 kilometara pre cilja.

Iturija je u beg krenuo na trećem, ujedno poslednjem usponu, kada je napravio razliku od 45 sekundi, a na kraju je slavio sa šest sekundi prednosti u odnosu na sunarodnika Đonatana Lastre iz Kaha Rurala. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se Louson Kredok, koji brani boje tima Edukejšn Frst.

Peloton je bio daleko od vodeće grupe i kroz cilj je prošao sa 18 minuta i 35 sekundi zaostatka u odnosu na Ituriju. Na taj način, Slovenac Primož Roglič iz Jumbo-Visme je zadržao crvenu majicu, sa minutom i 52 sekunde prednosti u odnosu na španskog veterana Alehandra Valverdea, koji brani boje Movistara.

Vuelta se nastavlja u četvrtak etapom dugom 166,4 kilometara, koja će startovati na stazi „Navara“, u Los Arkosu, a cilj će imati u Bilbau.