Vuelta: Nova pobeda Beneta, pad Rogliča bez posledica

Vesti biciklizam 7. sep 201918:16 > 18:18
Podeli:
Getty Images/Robert Cianflone

Biciklista Bore Sem Benet došao je do druge pobede na ovogodišnjem izdanje Vuelte pošto je slavio na 14. etapi voženoj od San Visentea de la Barkere do Ovijede, koju je obeležio veliki udes u poslednjem kilometru.

Etapa duga 188 kilometara bila je ravničarska, a Benet je trijumfovao posle solo bega, ispred Maksa Ričesea iz Kvik-Stepa, koji nije mogao da mu pripreti. Treći je bio vozač Loto Sudala Tosh van der Sande, koji je napao u finišu, ali je Irac reagovao i zasluženo slavio.

Mark Saro iz Fransez de Žua je predvodio vozača koji su bili u poteri, sa pet sekundi zaostatka, a etapu je obeležio incident na pravcu pre cilja. Slovenački sprinter Luka Mezgec, koji brani boje Mičelton-Skota među prvima se našao na zemlji, a ubrzo se isto desilo i njegovom sunarodniku i nosiocu crvene majice Primožu Rogliču, kao i njegovom konkurentu Alehandru Valverdeu iz Movistara.

Taj incident nije doneo nikakve promene u generalnom plasmanu jer je do njega došlo unutar poslednja tri kilometra etape. Roglič i dalje vodi i ima dva minuta i 25 sekundi prednosti u odnosu na Valverdea, dok je Tadej Pogačar iz tima Emirata tri minuta i jednu sekundu iza svog sunarodnika.


Na Vuelti sada slede dve planinske etape, a prva se vozi od Tinea do El Aseba duga 154,4 kilometra.