Rogličev timski kolega izvadio tri rebra

Podeli:
Daniel Kalisz/Getty Images

Biciklista Jumbo-Visme Džordž Benet objavio je da se odlučio na operaciju tokom koje su mu izvađena tri rebra da bi pokušao da se reši problema sa povredama koji su ga dugo mučili.

Benet je operisan pre tri nedelje kako bi rešio probleme sa bočnim ubodima pošto mu je dijagnostikovan „sindrom kliznih rebara“. Novozelanđanin je godinama imao problema sa rebrima i često mu se dešavalo da oseća probadanje u grudima prilikom velikog fizičkog opterećenja.

Povezano

Operisan sam preb nekoliko nedelja i nadam se da će mi to pomoći. Dugo sam imao te probleme, a ove godine su me mnogo usporili. Svaki put kada bih išao do samih granica, osećao bih probadanje. Operacija je poprilično drastična, izvađena su mji tri rebra. Sve to zvuči mnogo gore nego što jeste, ali je svaki od njih bio dug oko osam centimetara i od hrskavice“, rekao je Benet.

Timski kolega osvajača Vuelte Primoža Rogliča još nije spreman za povratak na bicikl, ali veruje da neće još mnogo da čeka.

Imao sam nekoliko operacija ranije, neke su bile istraživačke u nadi da će problem biti otklonjen, ali smo optimisti da smo konačno našli rešenje. Bio sam optimista i ranije, pa situacija nije rešena, ali sam skoro siguran da ću moći da vozim za nedelju-dve“, naglasio je Benet.

Benet je istakao i da je svestan rizika zbog tako drastične mere kakvo je vađenje rebara.

Volim biciklizam i to je za mene lak posao. Ne mučim se da pronađem strast, ali ne mogu da izdržim da svaki put kada idem jako osećam kao da mi neko zariva nož u stomak. Razgovarao sam sa svojom porodicom i devojkom, nisam na polovini svoje karijere i moje najbolje godine me tek čekaju. Želim da budem u mogućnosti da to iskoristim. Ako ovo bude funkcionisalo otvoriće mi mnoga vrata“, rekao je 29-godišnji biciklista.