Frum se vraća: Još sam daleko od prave forme

Vesti biciklizam 21. feb. 202018:48 > 18:54
Podeli:
Gettys Images/Chris Graythen

Kris Frum (34), četvorostruki pobednik „Tur de Fransa”, prošlog juna je na treningu u Francuskoj pri velikoj brzini udario u zid i doživeo tešku povredu, kada je slomio desnu butinu, lakat i nekoliko rebara.

Posle intenzivne i duge rehabilitacije, ovaj sjajni biciklista je ponovo na točkovima, pa će već u nedelju startovati na sedmodnevnoj trci po Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Britanac je pre nekoliko dana u intervjuu za londonske medije priznao da mu je jedini cilj u 2020. godini peto osvajanje Trke po Francuskoj, kako bi stao uz rame legendama biciklističkog sporta, Žaku Anketilu, Ediju Merksu, Bernaru Inou i Migelu Indurainu.

Ova godina je krenula odlično, ali još uvek ne bih smeo da iznosim velika očekivanja. Još sam daleko od forme, koju sam imao prošle godine na treningu pre Dofin kriterijuma. Trebaće mi neko vreme da ponovo budem tako pripremljen”, rekao je momak rođen u Najrobiju, koji priznaje da je tokom rehabilitacije „sanjao” povratak na velika takmičenja:

Veliko je olakšanje vratiti se u biciklistički karavan. Osećam se, kao da sam dobio drugu šansu u profi karijeri, nakon nesreće, koju sam doživeo. Međutim, ne prihvatam ovo zdravo za gotovo”.

Povezano

Frum je u novembru podvrgnut poslednjoj operaciji, kada mu je uklonjena metalna pločica iz kuka i šrafovi iz lakta, posle čega je dobio dozvolu da ponovo trenira. Prošlog meseca je bio i na Kanarskim ostrvima, gde je prošao prvi trening kamp svog tima Ineos. Dobar deo vremena posvetio je vraćanju snage u desnoj nozi.

Trka u Emiratima je po Krisovom mišljenju idealan test njegovih trenutnih sposobnosti.

Ovo bi trebalo da bude dobro mesto za testiranje mojih nogu i za povratak u karavan”, rekao je Britanac, koji se nada da će doprineti dobrom timskom rezultatu.