Kintana: Napustio sam Movistar jer ne želim rat

Vesti biciklizam 28. mar. 202016:42 > 16:45
Podeli:
Chris Graythen/Getty Images

Kolumbijski biciklista Nairo Kintana otkrio je da je jedan od razloga zašto je napustio Movistar na kraju prošle godine to što je želeo da pronađe sreću.

Kintana je proveo osam godina u španskom timu, a između dve sezone je prešao u francusku Arkeu, koja nije član Svetskog tura, ali je dobila specijalnu pozivnicu za Tur d’Frans.

Povezano

Poslednjih godina, Kintana se borio sa Alehandrom Valverdeom i Mikelom Landom za mesto vođe tima, ali je odlučio da ode na nivo ispod onog na kojem je Movistar.

Ne žalim jer sam morao da odem na niži nivo. Želeo sam da budem srećan, a ne da se svađam sa ostalim vođama tima, vođenje rata ne predstavlja moj način rada“, istakao je Kintana.

Kintana je tokom karijere trijumfovao na Điru i Vuelti, ali je poslednjih godina imao velikih problema na najvećim trkama. Međutim, odlično je započeo sezonu u Arkei, pre nego što je ona prekinuta zbog pandemije koronavirusa, i uveren je u dobre rezultate u budućnosti.

Imamo veliku odgovornost u ovoj avanturi. Pobede su dobre, daju mi samopouzdanje i sreću. Sada sam motivisan da pobeđujemo. Mirni smo, napredujemo, moramo samo tako da nastavimo. Nemamo tim kao Ineos, ali radimo na tome da imamo najbolje vozače i podršku“, rekao je Kintana, „Prelazak u Arkeu je bio riskantan, razmatrali smo to šta nam ovaj tim pruža i opcije u Svetskom turu, posebno što se tiče Tur d’Fransa, koji je najvažniji. Kada je potvrđeno da će učestvovati na Turu nisam oklevao, odmah sam potpisao ugovor“.