Armstrong: Ujedinite se, to je naša šansa!

Vesti biciklizam 12. apr 202017:57 > 17:59
Podeli:
Friedemann Vogel/Getty Images

Američki biciklista Lens Armstrong smatra da bi profesionalni biciklisti trebalo da se ujedine tokom krize koja traje zbog virusa korona, kako bi od svojih timova dobili što više ustupaka.

Biciklistički događaji širom Evrope su otkazani, a brojne ekipe su otpustile i bicikliste i pomoćno osoblje zbog nedostatka novca uzrokovanog suspendovanjem sezone.

Armstrong smatra da trenutna situacija, neizvesnost i nesigurnost pružaju biciklistima jedinstvenu šansu da se bore za veća prava, ali samo ako se udruže.

Svi profesionalci koji sada sede kod kuće, koji nisu sigurni da li će sledećeg meseca primiti platu i da li će njihov tim ovo preživeti… Ovo je naša šansa“, rekao je Armstron u svom podkastu „The Move“ i dodao:

Sada je prilika da se krene ispočetka, da sednete za pregovarački sto i preuzmete inicijativu. Ako sada ne iskoristite ovu priliku više je nećete dobiti. Razmislite o tome. Razgovarajte jedni sa drugima o situaciji i ujedinite se. Vi ste glumci u predstavi, a bez glumaca, predstava se otkazuje“.