Frum: Tur mi je glavni cilj

Vesti biciklizam 15. apr. 202017:15 > 17:18
Podeli:
Chris Graythen/Getty Images

Britanski biciklista Kris Frum pozdravio je odlaganje Tur d’Fransa zbog pandemije koronavirusa i istakao da će oko te trke graditi sezonu.

Najveća biciklistička trka na svetu je trebalo da startuje 26. juna, ali je zbog pandemije odložena i biće vožena od 29. avgusta do 20. septembra. Odmah posle nje slediće Svetsko drumsko prvenstvo, a potom i Điro i Vuelta, koji će biti održani u oktobru i novembru.

Povezano

Gledajući potencijalne datume koji su određeni, Tur će biti moj glavni cilj“, rekao je Frum, koji je četiri puta trijumfovao na najvećoj trci na svetu, „Posle toga se nadam da ću učestvovati na Svetskom prvenstvu, pod uslovom da se ne podudara sa Turom“.

Po sadašnjem planu, Tur se završava onog dana kada počinje planetarni šampionat u Švajcarskoj, međutim, drumska trka je zakazana za 27. septembar.

Frum se, inače, vratio takmičenjima početkom ove godine, pošto je doživeo teške povrede na prošlogodišnjem Kriterijumu Dofine, zbog čega je i propustio prethodni Tur.

U zavisnosti od termina preostalih Gran Turova, voleo bih da vozim ili Vueltu ili Điro. Razmotriću svoj program sa glavnim trenerom tima Ineos i ostalim članovima štaba u narednim nedeljama, pa ćemo videti šta ćemo odlučiti. Sve to je pod uslovom da sve bude u redu što se tiče pandemije“, istakao je Frum.