Frum: Ne znam kako će sprečiti navijače da dođu na Tur

Podeli:
REUTERS/Satish Kumar Subramani

Britanski biciklista Kris Frum koji je svojevremeno i osvajao najprestižniju trku Tur de Frans je rekao da je skeptičan po pitanju održavanja tog takmičenja. Ono je trebalo da se održi u junu i julu ali je zbog pandemije koronavirusa pomereno na septembar.

Tur de Frans će početi 29. avgusta i veći deo trke će se održati tokom meseca septembra. Ono što je izvesno je da ovo poznato biciklističko takmičenje neće imati navijače kojima će pristup biti zabranjen zbog pandemije koronavirusa. To će posebno važiti za prvih nekoliko etapa koje će se održati u avgustu, a u tom mesecu su javna okupljanja i dalje zabranjena.

Da li će organizatori biti u mogućnosti da zadrže ljude da ne dođu i da se ne okupljaju u velikim grupama? U teoriji trka može da se prenosi na televitiji, ali nećeš dobiti iste scene kao i kada ideš kroz tunele u kojima su ljudi svuda. Možda je to verzija trke koju ćemo videti ove godine„, rekao je britanski biciklista Kris Frum u Instagram razgovoru sa kriket igračem Kevinom Pitersenom.

Frum je inače prošlogodišnji Tur morao da propusti zbog teških povreda koje je imao. U karijeri je ovaj 34-godišnji biciklista osvojio četiri Tur de Fransa, jedan Điro i dve Vuelte.