Frum trenira na otvorenom – da li napušta Ineos?

Podeli:
REUTERS/Satish Kumar Subramani

Četvorostruki šampion Tur de Fransa Kris Frum počeo je da trenira na otvorenom, što bi moglo da znači da se polako priprema za Tur koji će se ove godine voziti u septembru.

Spekulisalo se da bi Frum mogao da napusti svoj Ineos ove sezone, a sudeći po tviter profilu 34-godišnjaka, on je ponovo počeo da trenira na otvorenom, na stazama oko svoje kuće u Monaku, gde su restriktivne mere zbog pandemije virusa korona ublažene.

Prema spekulacijama koje su kružile ovih dana, Frumu je stigla ponuda da napusti Ineos, ali nije poznato gde bi mogao da nastavi karijeru. Ubrzo je stigao i komentar iz Ineosa:

Frumov trenutni ugovor ističe krajem ove kalendarske godine, a on je još ranije istakao da će tek odlučiti o tome za koga će voziti 2021. godine“.

Ipak, „Cycling News“ prenosi da Britanac trenutno pregovara sa dve ekipe o mogućoj saradnji i transferu usred sezone, što je retkost u biciklizmu.

Ineos trenutno u svom timu ima mnogo talentovanih vozača, koji bi mogli da budu lideri, ali i favoriti za osvajanje Tur de Fransa, uključujući i prošlogodišnjeg šampiona 21-godišnjeg Egana Bernala.

Spekulacije o odlasku Fruma u drugi tim zasnivaju se i na tome što bi taj prelazak Britancu garantovao mesto lidera tog tima, umesto da se sa ostalim biciklistima u timu bori za tu ulogu.

Bernal je nedavno izjavio da uprkos odlaganju Tur de Fransa zbog pandemije, neće propustiti priliku da još jednom trijumfuje na toj trci.

Najveću biciklističku trku Frum je osvajao 2013, 2015, 2016. i 2017. godine.

Prošlogodišnje izdanje trke britanski biciklista je propustio zbog povreda koje je dobio nakon pada na jednoj trci, kada je slomio vrat, butnu kost, lakat, kuk i rebra.