"Svi su koristili doping, pobeđivao bih i bez njega"

Vesti biciklizam 18. maj 202021:05 > 21:08
Podeli:
Spencer Platt/Getty Images

Kompletna sportska javnost, naročito ljubitelji košarke, gotovo svakodnevno pričaju o dokumentarnom filmu "Poslednji ples", u kojem su u centru pažnje Majkl Džordan i njegovi Bulsi.

Pomenuti dokumentarac je postao apsolutni hit, a ESPN već najavljuje novi. Naime, objavljen je trailer, a glavna uloga u novom dokumentarnom filmu će biti Lens Armstrong.

Amerikanac koji je osvojio Tur d’ Frans sedam puta zaredom (nakon priznanja da je bio dopingovan, sve titule su mu oduzete), rekao je za ESPN da je tokom karijere koristio nedozvoljena sredstva i da ne isključuje mogućnost da je zbog dopinga dobio kancer testisa.

„Tokom moje prve sezone među profesionalcima, uzimao sam kortizon. Zatim, EPO, to je bio naredni korak. Ne želim da se pravdam, ali svi su koristili isto. Mislim da bih bio najbolji da smo svi bili čisti“, poručio je Armstrong.
Njegova popularnost u svetu je bila enormna, posebno nakon što je pobedio kancer testisa.

„Da li sam se razboleo zbog dopinga? Lako je moguće. Sredstva koja sam uzimao poboljšavaju neke hormone, ali uništavaju druge, to je jasno“, rekao je Amerikanac.

U svakom slučaju posle „Poslednjeg plesa“, sledi novi dokumentarac koji će sigurno uzburkati sportsku javnost.

https://youtube.com/watch?v=YUsakV8RzZo