Điro kreće 3. oktobra na Siciliji uz prisustvo publike

Vesti biciklizam 20. jun. 202014:31 > 14:39
Podeli:
Getty Images/Bryn Lennon

Jedna od tri najveće biciklističke trke na svetu, italijanski „Điro”, koji je u maju otkazan zbog pandemije koronavirusa, održaće se u periodu od 3. do 25. oktobra, a start će biti na jugu Italije, na Siciliji, uz prisustvo navijača.

Trka po Italiji trebalo je da se održi od 3. do 31. maja, sa startom u Mađarskoj, gde bi se održale i prve tri etape, međutim, zbog zdravstvene sigurnosti, to je sada nemoguće.

Kako piše visokotiražni „L’Ekip”, danas je odlučeno da „Điro” krene sa Sicilije, gde će startovati i naredne sezone.

Povezano

To je bila najlogičnija odluka, jer ćemo lako zadržati originalnu rutu”, izjavio je Mauro Venji, direktor Trke.

Mesto starta na Siciliji, odakle je Điro poslednji put krenuo 2008. godine, još nije poznat. Palermo je među favoritima, ali je zato jasno da će najbolje bicikliste na stazi moći da pozdrave navijači.

Predlog predviđa i prisustvo gledalaca, ali ako u međuvremenu ne bude nekih novih odluka Vlade, važiće i ova poslednja, od 11. juna, koja zahteva poštovanje pravila socijalne distance. Ovo je povratak u normalu, iako to neće biti na način, na koji smo navikli. U svakom slučaju, to je korak napred u odnosu na ono što je bilo pre nekoliko meseci”, rekao je Paolo Belino, predsednik organizatora trke, RCS Sport.