Kontador: Frum može do pobede na Turu dogodine

Vesti biciklizam 21. jul. 202018:00 > 18:06
Podeli:
REUTERS/Satish Kumar Subramani

Proslavljeni španski biciklista Alberto Kontador smatra da to što će Kris Frum sledeće godine voziti za neiskusni tim Izrael Start-Ap nejšn ne znači da neće moći da slavi na najvećim trkama na svetu.

Kontador je takođe istakao da Frumov sadašnji tim Ineos treba da uvrsti Britanca u tim za ovogodišnji Tur d’Frans, uprkos glasinama o sukobu između vozača i želji da se šansa da prvenstveno Eganu Bernalu. Kolumbijac je aktuelni šampion Tura i buduća velika zvezda, pošto ima tek 23 godine.

Povezano

Frum je četiri puta pobedio na Turu, ima i trijumfe na Điru i Vuelti, i još oseća da je dovoljno jak da bi se borio na tim trkama“, naglasio je Kontador,Smatram da će Bernal biti jedan od onih vozača koji će oblikovati celu eru na Gran Turovima i napreduje velikom brzinu. Da je Frum ostao u Ineosu morao bi ili da promeni svoje ciljeve ili radi za Bernala“.

Uprkos činjenici da ima 35 godina, Fruma svakako ne treba zanemariti kao jednog od favorita, kaže Španac.

U današnjem biciklizmu, više se mere napori i kalkuliše se. To vozačima omogućava da se trkaju znatno duže. Verujem da biciklisti danas mogu da se bore za pobeda na Gran Turovima do 38-39 godine i čak i trijumfuje. Imamo primer Krisa Hornera na Vuelti 2013. godine. Ali, u slučaju višestrukog osvajača Gran Turova, kakav je Frum, on ima iskustva da se bori takođe. Moje mišljenje je da će dogodine Frum i dalje biti jedan od glavnih favorita na Turu“, istakao je Kontador.

Ovogodišnje izdanje Tur d’Fransa na programu je od 29. avgusta do 20. septembra, pošto je zbog pandemije koronavirusa pomereno sa svog tradicionalnog julskog termina.