Novi pad u Poljskoj, odustao i pobednik Đira

Podeli:
Reuters, Daniel Tapia

Ekvadorski biciklista Ričard Karapaz (INEOS), koji je prošle godine iznenađujuće osvojio Điro d'Italija, odustao je od učešća na današnjoj, poslednjoj etapi trke po Poljskoj, nakon što je na subotnjoj deonici doživeo pad i ispustio vođstvo.

Karapaz je pao sredinom brdske etape, u kojoj je sa velikom prednošću slavio Belgijac Remko Evenepul i preuzeo majicu vodećeg. Ekvadorac je uspeo da završi etapu, ali je na cilj stigao sa zaostatkom od 3:21 minute.

Ričard je izgubio nešto kože, a oseća i bolove u mišićima, uglavnom na desnoj strani trbušnog zida i u desnom kuku. Čini se da je dobio nekoliko udaraca i nagnječenja”, izjavio je timski lekar Alister Park.

Danas je vođstvo Karapazove ekipe odlučilo da Ekvadorac ne startuje u poslednjoj etapi.

Ričard je osećao bolove nakon pada, pa smo procenili da je u ovom trenutku bolje da mu damo vremena za oporavak i da danas ne startuje”, objavio je u nedelju sportski direktor INEOS-a Mateo Tosato.

Karapaz bi sledeći nastup trebao imati 15. avgusta na jednodnevnom monumentalnom klasiku „Il Lombardia”, što će mu poslužiti kao priprema za odbranu naslova na Điro d’Italiji, koji je iz maja premešten na jesenji termin, od 4. do 26. oktobra.