Dimulan: Nije idealna situacija pred Tur

Vesti biciklizam 17. avg. 202020:10 > 20:20
Podeli:
Chris Graythen/Getty Images

Biciklista Jumbo-Visme Tom Dimulan rekao je da njegov tim ima šansu da trijumfuje na Tur d’Fransu samo ukoliko bude u punom sastavu.

Vozači holandskog tima su trijumfovali na tri etape Kriterijuma Dofine, koji je završen u nedelju, ali su isto tako Primož Roglič i Stiven Krejsvejk doživeli povrede.

Povezano

Dimulan je Kriterijum završio na sedmom mestu, dva minuta iza pobednika Danija Martinesa, i smatra da je ta trka pokazala da je Jumbo-Visma spremna za Tur, na kojem će pokušati da prekine dominaciju tima Ineos, nekadašnjeg Skaja.

Pre nedeljne etape bih rekao da jesmo favoriti, ali je to bio loš dan za nas. Stivi je izubijan, Primož takođe. Imaju vremena da se oporave, ali nije idealna situacija. I ja sam se mučio tokom cele nedelje, ali posebno u nedelju. Bila je ovo teška trka“, naglasio je Dimulan.

Za holandskog biciklistu je to bila tek druga trka od prošlogodišnjeg izdanja Dofinea na kojem je zadobio teške povrede. Njegov najbolji rezultat na Turu je drugo mesto 2018. godine, a ovogodišnje izdanje najveće trke na svetu startuje 29. avgusta.

Polako podižem nivo i mogu da budem zadovoljan time. Mislim da se od Tura 2018. nisam osećao kao sada, da sam dobro i u konkurenciji“, rekao je Dimulan, koji je svoj najveći uspeh na Gran Turovima ostvario 2017, kada je slavio ja Điru.