Jakobsen: Zahvalan svima što sam živ

Vesti biciklizam 18. avg. 202014:19 > 14:23
Podeli:
Reuters, Agencja Gazeta

Mladi, 23-godišnji biciklista Fabio Jakobsen, pismom se obratio javnosti iz Holandije, gde se trenutno nalazi na oporavku.

Dve nedelje posle horor pada, kojeg je preživeo na premijernoj etapi Trke oko Poljske, kada je zadobio ozbiljne povrede zbog kojih je odmah morao da bude prebačen u indukovanu komu, holandski šampion je pričao o celoj situaciji.

Doktori i medicinske sestre na cilju u Katovicama su mi spasili život, na čemu sam im izuzetno zahvalan”, napisao je Jakobsen i dodao.

Proveo sam nedelju dana na odeljenju intenzivne nege u bolnici Svete Barbare u Sosnovijecu. Tamo su me operisali pet sati i dali mi šansu da živim. Zahvalan sam svim radnicima bolnice.

Povezano

Bilo je teško, mračan period je iza mene, indukovana koma, plašio sam se da neću preživeti. Delom zahvaljujući organizaciji koja stoji iza Trke oko Poljske, ali i zahvaljujući mom timu Dekojnik Kvik Stepu, porodica je bila u mogućnosti da bude blizu mene, što mi je dalo puno snage.

Jakobsen je sada u Holandiji, gde nastavlja sa oporavkom i tretmanima, kako bi se što pre oporavio:

Prošle srede sam prebačen u Lejden Univerzitetski medicinski centar, gde su me primili na otorinolaringologiju. Korak po korak, mogu samostalnije da živim. Ovog trenutka sam kod kuće i tu mogu da zalečim povrede i rane na licu. Pored toga, moram da odmaram puno narednih meseci zbog teškog potresa mozga. U narednim nedeljama i mesecima, biću podvrgnut i raznim operacijama i tretmanima, kako bih popravio povrede lica. Ovim želim da kažem svima, da sam veoma zahvalan što sam živ. Sve poruke i reči podrške pružile su mi ogromnu snagu. Gledam pozitivno u budućnost i boriću se da se oporavim.