Kontador: Da sam Frum, ne bih radio za Bernala

Vesti biciklizam 26. avg. 202021:40 > 21:46
Podeli:
REUTERS/Satish Kumar Subramani

Legendarni španski biciklista Alberto Kontador veruje da se tim Ineos nije odlučio da povede Krisa Fruma na Tur d’Frans jer se Britanac ne bi borio da pomogne Eganu Bernalu da slavi.

Najveća trka na svetu startuje u subotu u Nici, pošto zbog pandemije koronavirusa nije bilo moguće njeno održavanje u tradicionalnom terminu u julu.

Povezano

Frum će, inače, na kraju sezone napustiti Ineos i preći u Izrael Start-Ap Nejšn, a neće imati priliku da se bori za petu žutu majicu, pošto ga tim nije izabrao za ovogodišnji Tur. Pored njega, u timu neće biti ni Gerejnt Tomas, a njih dvojica će voziti ili na Vuelti ili na Điru.

Ta odluka je pomalo iznenađujuća jer su obojica trijumfovali na Turu i bili su pravi hit u pelotonu. Čak i više nego kada pogledamo Jumbo-Vismu, ali razumem da je ta odluka doneta interno i da je u interesu tima. Tim ima svoje razloge za takvu odluku. Prošle godine smo videli neke varnice između Fruma i Tomasa, a ne znam da li je to uticalo na sve. Ta odluka je za dobrobit tima i da bi se Turu pristupilo ujedinjenim snagama“, naglasio je Kontador i dodao, „Kada se uzme u obzir da će Frum promeniti tim na kraju godine, ne znam koliko bih ja radio za Egana Bernala. Na kraju krajeva, znamo vrlo malo stvari koje se dešavaju u timovima“.

Kontador je istakao da je za njega Bernal, inače aktuelni šampion, među favoritima za žutu majicu, zajedno sa vozačima Jumbo-Visme Tomom Dimulanom i Primožom Rogličem.