Lefevr: Jakobsenu uklonjeno 130 šavova s lica

Vesti biciklizam 28. avg. 20200:42 > 0:50
Podeli:
Foto: Reuters

Sportski direktor profesionalne biciklističke ekipe Dekojnink-KvikStep Patrik Lefevr, izjavio je da je član njegovog tima, holandski sprinter Fabio Jakobsen sada van životne opasnosti, ali i da će proći još nekoliko meseci pre nego se u potpunosti oporavi od teškog pada u Poljskoj početkom meseca.

Jakobsena je u poslednjim metrima prve etape u borbi za etapnu pobedu u punoj brzini odgurnuo zemljak Dilan Grunevegen, a Jakobsen je odleteo u zaštitnu ogradu.

Povezano

Doktori su uklonili 130 šavova sa njegovog lica! Ostao mu je samo jedan zub, nepce mu još nije u potpunosti zalečeno, a jedna mu je glasnica i dalje paralizovana. Još uvek ne može normalno da diše i trebaće da prođu meseci, kako bi se u potpunosti oporavio”, rekao je Lefevr.

Direktor belgijske ekipe uporedio je Jakobsenovo stanje sa situacijom oko mladog Belgijanca Remka Evenepula, takođe člana Dekojnink-KvikStepa, koji je pre deset dana pao u provaliju prilikom jednog spusta na trci „Il Lombardija” te slomio karlicu, a ima i kontuziju desnog plućnog krila.

Fabio je u mnogo težem stanju. Remkovi prelomi bi mogli da budu zalečeni za mesec i po dana”, dodao je Lefevr.