Prvenac Martinesa, slovenački okršaj za žutu majicu

Vesti biciklizam 11. sep. 202018:32 > 18:52
Podeli:
REUTERS/Benoit Tessier

Kolumbijski biciklista Dani Martines pobednik je 13. etape Tur de Fransa, što mu je prvi etapni trijumf na najprestižnijoj svetskoj trci. Prva dva mesta u generalnom plasmanu i dalje zauzimaju slovenački biciklisti Primož Roglič i Tadej Pogačar.

 Kolumbijski biciklista pobedio je na polubrdskoj etapi od Šatel-Gijona do Puj Marija dužine 191.5 km u vremenu 5:01.47. Iza njega sa četiri sekunde zaostatka kroz cilj prošao je Nemac Kamna, a treće mesto sa 51 sekundom zaostatka osvojio je, takođe Nemac Šahman.

Što se tiče generalnog plasmana prvo mesto i žutu majicu zadržao je slovenački biciklista Primož Roglič koji je etapu završio na 12. mestu sa šest minuta i pet sekundi zaostatka, a zajedno sa njim kroz cilj je prošao zemljak i trenutno drugoplasirani u generalnom plasmanu Tadej Pogačar. Samim tim razlika između njih dvojice ostala je 44 sekunde, a povećana je u odnosu na Bernala (59 sekundi), Urana (minut i 10 sekundi), Kintane (minut i 12 sekundi).

Pogačar je preuzeo belu majicu koju nosi prvoplasirani u plasmanu mladih vozača. Sledeća 14. etapa na programu je u subotu od Klermon-Ferana do Lion dužine 194 km.