Vigins: Bernal je ’pukao’, ali nije gotov

Vesti biciklizam 12. sep. 202011:46 > 11:50
Podeli:
REUTERS/Benoit Tessier/Pool

Legendarni britanski biciklista Bredli Vigins, inače analitičar Eurosporta, rekao je da veruje da Egan Bernal i dalje može da trijumfuje na Tur d’Fransu, uprkos problemima koje je imao tokom 13. etape.

Kolumbijac je izgubio 40 sekundi u odnosu na vodećeg u generalnom plasmanu Primoža Rogliča iz Jumbo-Visme, pa je pao na treće mesto. Roglič trenutno ima 44 sekundi prednosti u odnosu na sunarodnika Tadeja Pogačara, koji brani boje tima Emirata, dok je Bernal još 15 sekundi dalje.

Povezano

Bernalovo ’pucanje’ je glavna priča 13. etape. Ne u smislu da je izgubio sve, i dalje je treći u generalnom plasmanu i nije zapravo mnogo daleko, ali smo prvi put videli da se stvaraju razlike. Primož je u poslednjih 100 metara pokazao da je najjači na ovoj trci. Pogačar se mučio, iako je na kraju uspeo da nađe ritam, ali njih dvojica su u jasnoj prednosti u odnosu na ostale“, naglasio je Vigins.

Britanac je, međutim, odbio da otpiše Bernala, a kao razlog za to navodi njegovo prošlogodišnje izdanje na najvećoj trci na svetu.

Smatram da Bernal nije još gotov. U ovo vreme prošle godine, Bernal je bio dva minuta i 40 sekundi iza Alafilipa, a minut i po Gerejnta Tomasa, tako da nije još ništa gotovo“, istakao je Vigins.

Vigins se osvrnuo i na Tomasovu odluku da propusti Tur i vozi na Điru, istakavši da je mogao da profitira zbog Bernalovih problema. Velšanin je prethodno rekao da ne želi da vozi kao podrška Kolumbijcu na Turu.

Šta bi značilo da je Gerejnt bio tu kada je Bernal popustio. I takođe je jasno da je sam Gerejnt učestvovao u donošenju odluke jer je očigledno da nije razlog da nije dovoljno dobar. Sada je kasno, tako da nikada nećemo saznati“, rekao je osvajač Tura iz 2012.

Na Turu se u subotu vozi ravničarska etapa od Klermon-Ferana do Liona duga 194 kilometra.