Španski AS: Roglič na Vuelti kao podrška Dumolanu

Vesti biciklizam 23. sep. 202014:51 > 15:06
Podeli:
Reuters, XXSTRINGERXX xxxxx

Prema pisanju španskog dnevnika AS, Primož Roglič će najverovatnije startovati na španskoj Vuelti, koju je osvojio prošle godine. Kapiten tima biće Tom Dumolan. Uz njih dvojicu, u timu Jumbo Visma očekuje se i Sep Kus.

Iako se očekivalo da propusti Trku oko Španije, posle šokantnog poraza na Tur d’Fransu, Primož Roglič je odlučio da startuje na popularnoj Vuelti. Predstavnici sedme sile kažu da bi na taj način mogao da zaleči „francuske rane“, koje mu je na najprestižnijoj trci na svetu, u pretposlednjoj etapi, hronometru, naneo zemljak Tadej Pogačar.

Podsećamo, Roglič je 11 dana nosio žutu majicu namenjenu najbržem na Tur d’Fransu, a u pretposlednjoj etapi ispustio je 57 sekundi prednosti u odnosu na daleko mlađeg zemljaka Pogačara, člana Emirejts tima.

Ovogodišnja Vuelta neće trajati kao prethodne, tri nedelje, ali će imati 18 etapa. Startovaće 20. oktobra i trajati sve do 8. novembra.

Kapiten Jumbo Visme biće Tom Dumolan, koji je bio od velike pomoći Primožu Rogliču na poslednjem Turu. Slovenac, koji je prošle sezone slavio u Španiji, definitivno će biti od velike pomoći sjajnom Holanđaninu, a ekipu će ojačati i prisustvo Amerikanca Sepa Kusa.