Het-trik Gane na Điru

Vesti biciklizam 17. okt. 202017:11 > 17:16
Podeli:
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Biciklista Ineosa Filipo Gana odneo je treću etapnu pobedu, drugu u vožnji na hronometar na Điru, pošto je slavio na 14. etapi, voženoj od Koneljana do Valdobjadenea dugoj 34,1 kilometara.

Gana je nekoliko dana pre početka Đira osvojio titulu svetskog šampiona, a zatim je slavio na hronometru kojim je startovao drugi ovosezonski Gran Tur, a pre subotnjeg trijumfa bio je najbolji i na petoj etapi.

Mladi Italijan je bio klasa za sebe u subotu, a najbliži rival bio mu je timski kolega Roan Denis, koji je ujedno jedini imao zaostatak manji od minuta. Australijanac je bio 26 sekundi iza Gane, dok je treći bio Brendan Meknalti iz tima Emirata, čiji zaostatak je iznosio minut i devet sekundi.

Vodeći u generalnom plasmanu Žoao Almeida zauzeo je šesto mesto i uspeo da poveća svoju prednost u borbi za roze majicu. Od njegovih konkurenata, najviše vremena je nadoknadio Meknalti, koji je napredovao sa 11. na četvrtu poziciju u poretku.

Portugalcu je trenutno najbliži Vilko Kelderman iz Sanveba, koji ima 56 sekundi zaostatka, a treći u plasmanu je vozač Bahren Meklarena Peljo Bilbao, koji je dva minuta i 11 sekundi iza vodećeg.

Na Điru se u nedelju vozi planinska etapa od vojne baze Rivolto do Pjankavalja u dužini od 185 kilometara, a potom u ponedeljak sledi poslednji slobodan dan na trci.