Vuelta: Benet kažnjen, Karapas ostaje u crvenom

Vesti biciklizam 29. okt. 202017:27 > 17:33
Podeli:
REUTERS/Pascal Guyot/Pool

Sem Benet nije pobednik devete etape Vuelte od Kastrilja del Vala do Agilar do Kampoa dužine 157,7 kilometara iako je prvi prošao kroz cilj. On je kažnjen pa je pobednik Paskal Ekerman.

Ravničarsku etapu na severu Španije je dobio vozač Kvik stepa Sem Benet, drugi je Paskal Ekerman, treći Gerben Tajsen, četvrti Maks Kanted, a peti Jasper Filipsen. Ipak Benet je kasnije kažnjen zbog neregularnog sprinta, pobeda mu je oduzeta i prvo mesto je dobio Paskal Ekerman. 

Irski vozač Benet je u samom finišu posle sprinta prvi prošao kroz cilj i trebalo je da bude to njegova druga etapna pobeda ove godine na Vuelti. Niko od favorita nije izgubio previše vremena na ovoj etapi tako da je situacija ostala nepromenjena pred etape koje se voze na zapadu Španije.

I dalje vodi Ekvadorac Ričard Karapas iz Inoesa dok Slovenac Primož Roglič ima 13 sekundi zaostatka. U vrhu generalnog plasmana su još Danijel Martin, Hju Džon Karti, i Enrik MAs koji ima skoro dva minuta zaostatka.

Što se tiče genralnog plasmana u poenima vodi Primož Roglič sa 104, dok Karapas ima 81 poen. Najbolji na brdskim etapama je Giljom Martin, a u timskoj konkurenciji id alje vodi Movistar.