Vuelta: Druga etapa za Velensa, Roglič još u crvenom

Vesti biciklizam 4. nov. 202018:29 > 18:36
Podeli:
Reuters, XXSTRINGERXX xxxxx

U sredu je vožena 14. etapa trke „Vuelta a Espanja“ – slavio je Belgijanac Tim Velens, a aktuelni šampion Primož Roglič zadržao je vođstvo u generalnom plasmanu u odnosu na Ričarda Karapasa.

Brdska 14. etpaa bila je 204 kilometra duga, a vozila se od Luga do Ourensea. Velens, koji je pre roga već trijumfovao na petoj etapi, bio je brži od Kanađanina Majkla Vudsa u poslednjoj krivini, a vodeći u generalnom plasmanu zaostali su oko tri minuta i 44 sekunde.

Roglič i Karapas ušli su u cilj u isto vreme kada i preostali konkurenti za titulu, uključujući i trentutno trećeplasiranog u ukupnom poretku, Britanca Hjua Kartija.

To znači da Roglič i dalje ima značajno vođstvo u odnosu na Karapasa na četiri etape do kraja Vuelte – ono trenutno iznosi 39 sekundi.

Vuelta se 2020. godine zbog pandemije koronavirusa održava u skraćenom izdanju, pa će se voziti 18 etapa, umesto uobičajene 21.

U četvrtak i petak bicikliste očekuju još dve brdske etape, pre svega pogodne za sprintere, pa se očekuje da će Roglič i Karapas imati slična vremena pre odlučujuće bitke koja sledi u Subotu.

Roglič je u utorak slavio u 13. etapi Vuelte.