Vuelta: Nilsenu etapa, Roglič lider, dvojac blizu

Podeli:
Pool via REUTERS/Christophe Ena

Završena je 16. etapa Vuelte. Na njoj je slavio danski biciklista Magnus Kort Nilsen, ali se na dve etape do kraja trke fokus prebacuje na borbu za crvenu majicu u kojoj su čak tri takmičara unutar jednog minuta.

Roglič je na prvi pogled u najboljoj poziciji, s obzirom da je prvi i nosi crvenu majicu. Na 16. etapi voženoj od Salamanke do Sijudad Rodriga bio je drugi i dobio sekunde bonifikacije, pa je povećao vođstvo u odnosu na Karapaza i Kartija, iako su bili u njegovom vremenu. Kolumbijac sada zaostaje 45 sekundi, a Britanac 53, što može da se stigne.

Jasno je da je naredna 17. etapa, pretposlednja praktično odlučujuća. Biće to planinska etapa, a Karapaz i Karti su uspevali da anuliraju ovakve zaostatke već tokom trke. Na šestoj etapi, kada je Karapaz prvi put preuzeo vođstvo, bio je brži od Rogliča 43 sekunde, Karti čak 56.

Videćemo da li će takav scenario biti na etapi od Sekverosa do Alto de la Kovatilje dužine 178 km, koja se vozi u subotu, dok je završna etapa na programu u nedelju.