Vuelta: Roglič pred konačnom pobedom

Podeli:
REUTERS/Stephane Mahe/Pool

Gotova je i 17. pretposlednja etapa Vuelte. Slovenački biciklista Primož Roglič sačuvao je crvenu majicu i nalazi se na domak odbrane titule.

Ovo je praktično bila poslednja šansa Ričardu Karapazu i Hjuu Kartiju da svrgnu Slovenca sa vrha generalnog plasmana. Etapnu pobedu ostvario je Francuz Gaudu, kome je to druga etapna pobeda u vremenu 4:54:32, ispred Švajcarca Madera i Španca Isagirea. Međutim, prava bitka se vodila nešto dalje.

Od kandidata za konačnu pobedu prvi je stigao na cilj Kolumbijac Karapaz kao osmi sa dva minuta i 35 sekundi zaostatka za pobednikom. Iza njega bio je Karti sa dva minuta i 50 sekundi zaostatka i već tada je moralo da mu bude jasno da je trka za crvenom majicom za njega gotova.

Ostalo je da se vidi gde će biti Roglič, koji je u ovu etapu ušao sa 45 sekundi prednosti u odnosu na Kolumbijca. I odbranio je tu prednost, jer je kroz cilj prošao kao 10. sa dva minuta i 56 sekundi zaostatka za pobednikom etape, ali i svega 21 sekundom zaostatka za Karapazom i na taj način je odbranio crvenu majicu i praktično se nalazi na korak od odbrane titule. Jer u poslednjoj etapi se ne izaziva crvena majica i samo neki težak kiks usled kojeg ne bi završio etapu, mogao bi Rogliča da košta trke.

Dakle, poslednja 18. etapa vozi se u nedelju dužine 124.2 km od Ipodromo de la Sarsuele do Madrida i ona je ravničarska.