Roglič pobednik Vuelte

Podeli:
Pool via REUTERS/Christophe Ena

Primož Roglič, član tima Jumbo Visma tima, pobednik je 75. izdanja Vuelte. Slovenac je tako drugu godinu zaredom završio sa crvenom majicom kao najuspešniji učesnik „Trke oko Španije“. Ukupno 18. etapa savladao je za 72:46;12 sati.

Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je Ekvadorcu Ričardu Karapazu. As Ineos Granidirsa za pobednikom je kasnio 24 sekundi. Treći je bio Hju Karti (EF Pro Cycling) sa zaostatkom od minuta i 15 sekundi, Dan Martin (Israel Start-Up Nation) je četvrti, dok je peti Enrik Mas, član Muvistara.

Povezano

Poslednju 18. etapu koja je bila ravničarkska i vozila se od Zarzuela do Madrida u dužinu od 139,6 kilometara dobio je u foto finišu Paskal Akerman (Bora-Hansgrohe). Do cilja je stigao za 3:28;13 sati. U vremenu pobednika stigli su Sam Benet, Maks Kanter, Jasper Filipsen i Jaša Suterlin.

Lepo je kada ovako veliku trku završite pobedom. Bio sam maksimalno fokusiran na ovu etapu, jer nam je to bila poslednja šansa ove godine. Drago mi je što se isplatio naporan rad, koji sam uložio“, rekao je Akerman.