Grenevegen suspendovan na devet meseci

Vesti biciklizam 11. nov. 202011:40 > 11:50
Podeli:
Chris Graythen/Getty Images

Dilan Grenevegen, jedan od najboljih sprintera današnjice, suspendovan je na devet meseci. Holanđanin je označen kao glavni krivac za incident u prvoj etapi Trke oko Poljske kada je njegov sunarodnik Fabio Jakobsen doživeo težak pad i završio u komi.

U sprintu Grenevegen je u punoj brzini udario Jakobsena,koji je posle toga nekoliko dana proveo na intenzivnoj nezi. Imao je operacije na licu i telu, a već sada mu je zakazano nekoliko hirurških zahvata za narednu godinu.

Povezano

Grenevegen je napustio svoju liniju kretanja i prekršio pravila UCI. Sarađivao je tokom istrage i prihvatio je da bude suspendovan do 7. maja 2021. godine, odnosno na period od devet meseci od trenutka incidenta“, kaže se u saopštenju Svetske biciklističke federacije (UCI).

Holandski vozač se pomirio sa kaznom.

To će uvek biti crna stranica u mojoj karijeri. Izašao sam iz svoje linije kretanja. Žao mi je zbog toga, jer sam uvek bio fer vozač. Nadam se da će svi sprinteri naučiti lekciju. Stalno pratim vesti  o Fabiovom oporavku i nadam se da će se jednog dana vratiti na stazu“, rekao je Grenevegen.