Điro: Betiolu 18. etapa, bez promena na vrhu

Podeli:
Alberto Betiol
Jennifer Lorenzini

Bliži se polako kraju 104. "Giro d'Italia." Samim tim i rasplet. Vožena je 18. od 21 etape i na njoj je slavio domaći biciklista Alberto Betiol, ali poredak na vrhu nije se menjao.

Pobednik je ravnu etapu od Roverte do Stradela dužine 231 km odvezao u vremenu pet sati 14 minuta i 43 sekunde. Iza njega je bila grupa od sedam takmičara koji su zaostali 17 sekundi.

Vodeći u generalnom plasmanu Egan Bernal predvodio je grupu koja je bila u zaostatku 23 sekunde za liderom. U toj grupi bili su svi njegovi konkurenti za konačnu pobedu Damijano Karuzo, Sajmon Jejts i Aleksandr Vlasov, tako da je roze majica ostala u njegovom vlasništvu. Kao i razlike u odnosu na najbliže konkurente dva minuta i 21 sekund u odnosu na Karuza, tri minuta i 23 sekunde u odnosu na Jejtsa i šest minuta i tri sekunde u odnosu na Vlasova.

Ipak, u naredne dve etape, koje su planinske, stvari mogu dramatično da se promene. Prvu priliku da vidimo da li će do toga doći imaćemo u petak kada je na programu 19. etapa od Abijategrasa do Alpe di Mere dužine 166 km.

Komentari

Vaš komentar