Điro: Karuzu 20. etapa, Bernal na korak do pobede

Podeli:
Stuart Franklin/Getty Images

Damiano Karuzo pobednik je pretposlednje, 20. etape prestižne trke Điro d' Italija, koja se vozila od Verbanije do Vale Spluga preko Alpe Mota.

Takmičar tima „Bahrain Victorious“ Karuzo priključio se grupi u kojoj je bilo još 5 biciklista i koja se odvojila 120 kilometara od cilja i to pre nego što je počeo planinski uspon.

Kolona je uspela da smanji zaostatak za odbeglim vozačima, ali su oni ipak zadržali 20 sekundi prednosti do samog finiša. Na kilometar od cilja Karuzo je pobegao svima i ostvario etapnu pobedu posle 164. kilometara.

Najbolji u generalnom plasmanu, Kolumbijac Egan Bernal Gomez, pokušao je da ga stigne, ali to nije bilo moguće. Na kraju je Bernal zaostao samo 24 sekunde. Karuzo je ovom pobedom obezbedio podijum u nedelju, ako se ne desi nešto nepredviđeno, ali pitanje je da li će biti u stanju da ugrozi Bernala.

Pokušao je Sajmon Jejts da pobegne, međutim, taj pokušaj je Bernal lako odbio. Tokom uspona briljirao je Dani Martinez, koji je sam rasterao sve Bernalove rivale i omogućio kraj za svog klupskog kolegu bez stresa.

Kraj 104. Trke kroz Italiju je u Milanu, a u poslednju etapu i individulani brzinski test dugačak 30,3 kilometara Bernal ulazi sa 1:59 minuta prednosti u odnosu na Karuza i 3:23 minuta u odnosu na Jejtsa.

Komentari

Vaš komentar