Tadej Pogačar propušta Vueltu, sprema se za SP u Australiji

Podeli:
Tadej Pogačar
REUTERS/Christian Hartmann

Vodeći slovenački biciklista, Tadej Pogačar, neće nastupiti na ovogodišnjoj Trci po Španiji, trećoj "Gran trci" u sezoni. Njegov tim UAE iz Emirata, danas je predstavio kalendar trka na kojima će Slovenac učestvovati do kraja sezone, na kojima nema popularne Vuelte.

Pogačar, dvostruki pobednik Tura, koji je pre par dana najčuveniju Gran trku završio na drugom mestu, biće opet u akciji na klasiku u San Sebastijanu krajem nedelje.

U prvobitnim planovima ekipe, s početka sezone, Pogačar je trebalo da vozi Trku po Španiji, ali su u čelnici Emirejtsa odlučili da 23-godišnjeg Slovenca poštede muka vožnje na Pirinejskom poluostrvu.

„Sledeća trka ga čeka na klasiku u Baskiji. Nakon toga će imati pauzu i pripremiti se za još jednu dnevnu trku u francuskom Plueu, a onda će imati i obaveze na Svetskom prvenstvu u Australiji i na kraju trku u Lombardiji, na kojoj je pobedio 2021. godine“, opisali su Pogačarove obaveze na sajtu ekipe UAE.

Još preciznije, Pogačar će do kraja godine učestvovati na trci u San Sebastijanu (30. jul), Plueu (28. avgust), VN Kvebeka i Montreala (od 9. do 11. septembra), septembarskom SP i tri oktobarske trke u Italiji (Điro Del’Emilija, Tre Vali Varesine i Lombardija).

Komentari

Vaš komentar