Tur gotov za Fruma – pozitivan na koronavirus

Kris Frum
Guliver Image

Četvorostruki pobednik Tur d'Fransa Kris Frum povukao se sa ovogodišnjeg izdanja najveće trke na svetu pre 18. etape pošto je pozitivan na koronavirus.

Britanac je od početka Tura pokazivao naznake povratka u formu prvi put od ozbiljnog pada koji je doživeo pre tri godine.

Biciklista Izrael premijer teh tima je pred poslednje četiri etape bio na 40. mestu. Najbolji rezultat bilo mu je treće mesto na 12. etapi, na kojoj je trijumfovao njegov sunarodnik Tom Pidkok, inače olimpijski šampion u mauntin bajku. Bio je to uspon na legendarni Alp d’Iez, a Pidkok je onemogućio Fruma da slavi svoju prvu etapnu pobedu od 2016. godine. Uprkos tome, to je bilo Frumovo najbolje izdanje još otkako je doživeo teške povrede vrata, nogu, rebara i leđa.

Frum je istakao da je izuzetno razočaran što neće stići do Pariza u nedelju, pošto je “ponovo pronašao svoje noge” tokom ovogodišnjeg Tura.

“Idem kući sada, isključiću se na nekoliko dana da bih bio fokusiran na Vueltu kasnije ove sezone”, rekao je Frum.

Tur je trenutno u Pirinejima, a za trijumf na najvećoj trci bore se Tadej Pogačar, koji juri treću uzastopnu pobedu, i Jonas Vingegor iz Jumbo-Visme.

Komentari

Vaš komentar