Spajić za SK: Nama je najteže da se pokažemo i dokažemo

Skener 2. maj 201717:30 > 17:31
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Poslednjeg dana prošlogodišnjeg prelaznog roka saznao je da napušta Tuluz i odlazi na pozajmicu u Anderleht. Nije mu mnogo vremena bilo potrebno da se ustali u belgijskom klubu, koji je na dobrom putu da osvoji prvu titulu šampiona posle tri godine.

Uroš Spajić je karijeru započeo u Crvenoj zvezdi, u kojoj je prošao omladinsku školu, a u Tuluz je prešao 2013. godine, pošto je jednu sezonu proveo na pozajmici u Sopotu. Od selidbe u Belgiju odigrao je 36 utakmica u svim takmičenjima i pokazao se kao jedan od glavnih igrača Anderlehta.

Upravo to je bila jedna od tema njegovog intervjua za Sport klub, u kojem se dotakao i prošlog leta, sjajnih igara srpskih fudbalera u Belgiji, a posebno Ivana Obradovića, koji mu je saigrač u Anderlehtu.

Spajićev prelazak u Anderheht je bio veoma zanimljiv, s obzirom na to da je u klub stigao baš u poslednjem trenutku.

Sve se izdešavalo veoma brzo, poslednjeg dana prelaznog roka. Kad sam promislim, nije moglo bolje da se namesti za mene, ali i cela sezona. Ako se sve završi kako treba, zaista ništa bolje ne bih mogao da poželim. Sve je bilo idealno za mene. I posle teškog perioda koji sam imao u Francuskoj, krenulo je sve kako treba. Prezadovoljan sam svime u Anderlehtu, naročito što sam potpisao ugovor“, rekao je Spajić na početku intervjua za Sport klub.

Činjenica da mu je Anderhelt ponudio unosan ugovor jasno govori kakve planove ima sa mladim fudbalerom.

Sigurno je da su zadovoljni čim su mi ponudili ugovor na 4+1 godinu. Moji utisci o njima i njihovi o meni su odlični. Za sada sve funkcioniše dobro, igram standardno i sve drugo što bih poželeo bilo bi nezahvalno i glupo. Jedino što mogu da poželim je da me zdravlje služi“, otkrio je Spajić.

Michael Steele/Getty Images

Spajić je treći defanzivac od najbolje petorice u Belgiji, a ono što je zanimljivo da mu društvo prave još dvojica sunarodnika – Stefan Mitrović je prvi, a Obradović peti.

To je odličan podatak! Nama je najteže da se pokažemo i dokažemo. Anderleht se mnogo prati, tako da, kada ste loši onda to ništa ne valja. A, kada igrate dobro, onda je sve to normalno. Ali mi je drago zbog tog podatka. Zaista sam prezadovoljan, dobro igramo i pobeđujemo i zbog toga smo prvi i još jednom ponavljam, prezadovoljan sam sezonom“, ističe srpski fudbaler.

Na pitanje na kog mladog igrača bi trebalo ljudi da obrate pažnju, Spajić je odgovorio:

„Siguno su to dva igrača koja igraju sa mnom – Jurij Tilemans koga juri pola Evrope i ‚mali‘ Leander Dendoker isto 1995. godište. On je već sada A reprezentativac, a znamo svi kakva je Belgija reprezentacija u ovom trenutku. Njih dvojica su budućnost belgijskog fudbala i tek će se čuti za njih u Evropi. Njih dvojicu bih izdvojio kao dva velika talenta, pogotovo Jurija, koji će već na leto otići u neki veliki evropski klub“.

Obradović je u intervjuu za Sport klub rekao da se odlično slaže sa Spajićem na terenu, što je mlađi od dvojice srpskih fudbalera i potvrdio.

Ivan je brat! Mi smo 24 časa zajedno i na terenu zaista funkcionišemo savršeno. Znali smo se pre mog dolaska u Anderleht i nakon ovih godinu dana smo se baš zbližili. O njemu mislim sve najbolje i on je dečko za primer. Obojica igramo dobro, odlično saradjujemo i to je najvažnije i za Anderleht i za nas“, naglasio je Spajić.

Spajić i Obradović će svoje klupsko druženje nastaviti za nekoliko nedelja, kada reprezentacija bude dočekala Vels u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Veoma je bitno da na okupljanje dođemo spremni. Znamo svi da ukoliko pobedimo Vels, jednom smo nogom već na prvenstvu u Rusiji. Ovo što se nama dešava u klubu je dobro za samopouzdanje obojice i nadam se da ćemo biti pravi za Vels. Bez obzira ko bude igrao, imaćemo vremena da se pripremimo. Važna je i atmosfera koja je kao nikada do sada i nadam se da će sve da bude okej. Svi smo svesni ozbiljnosti i značaja te utakmice i bićemo sto odsto spremni za nju“, rekao je Uroš Spajić u intervjuu za Sport klub.

Marija Sekulović