SK Dnevnik: Bavarac ne staje, šampion u zoni ispadanja

Skener 3. nov 201711:46 > 11:55
Print screen/SK

Novo izdanje fantazi Dnevnika. Na čelu SK Pro lige imamo novi tim, na začelju se ništa nije menjalo, a očekuje vas i ispovest menadžera VILK Dorćola, u kojem ćete videti od kojeg protivnika Vladimir Vesić najviše zazire.

Prošlo je deset kola Premijer lige, ostalo je još skoro tri četvrtine šampionata da se odigra (koje kolo manje). Dovoljno vremena da dođe do velikih promena kako u samom takmičenju na Ostrvu, tako i u fantazi ligama širom sveta.

Kad je reč o Sport Klub Pro ligi, posle 10. kola dobili smo novog lidera, četvrtog od starta sezone. Posle dva Vladimira (Novakovića i Živkovića) i Aleksandra Topalova, na čelu tabele nalazi se Lazar Jovanović, menadžer tima Bavarac. Ta ekipa je izdominirala u još jednom kolu i sakupila najviše bodova (68). Istina, uz pomoć free hit.

U sjajnoj formi se nalazi mladi Jovanović, svojevremeno kandidat za Anćelotijevog naslednika, preporučen od strane dela SK redakcije. Na klupu Bajerna nije seo, ali mu je od dolaska Jupa Hajnkesa svanulo u fantaziju. Uspon njegovog tima prati uspon nemačkog šampiona u poslednjih nekoliko nedelja. To raduje mali broj menadžera u SK ligi, a verovatno najmanje Topalova, koji je morao da mu prepusti vrh tabele, posle kola ispod proseka, sa 44 boda.

Dobro kolo za sobom ima i Vladimir Živković, posle nekoliko ispod renomea iskusnog menadžera. Ispostavilo se da mu formacija sa tri pozadi donosi znatno bolje rezultate od eksperimenta sa pet defanzivaca, pa je deseto kolo završio sa 67 bodova, koji su ga vratili u vrh tabele – na treće mesto.

U usponu se nalazi i Nebojša Višković, naš sagovornik iz prethodnog izdanja. Viško je osvojio 58 bodova i došao na petu poziciju, koja vodi u Evropu. Odmah iza njega posle 10 odigranih mečeva nalazi se Vladimir Novaković.

Print screen/SK

Kolo daleko ispod proseka imali su Lav Višković i Dragan Čiča. Za razliku od prvog, koji je osvojio samo 27 bodova, Čile je uzeo četiri više. Međutim, ako se zna da je menadžer OneHipsterOneBullit tima to učinio uz pomoć free hit, jasno je da se radi o izuzetno lošem rezultatu. On je praćen i padom na tabeli, pa je veliki ljubitelj turskih derbija sa petog pao na deveto mesto.

Na drugoj strani tabele nije bilo promena, poslednja četiri tima u ligi su ostala na tim mestima, s tim što najveće iznenađenje predstavlja takvo pozicioniranje aktuelnog šampiona Nebojše Pujića. Njegov Blue moon je trenutno 23. od 25 ekipa, sa čak 145 bodova manje od vodećeg Jovanovića.

Ispovest Vladimira Vesića: Nije prijatno kad te deca šibaju, Dijegu Kosti sam dao srce na tanjiru, još me boli raskid

Mesto u „donjem domu“ trenutno zauzima i naš sagovornik Vladimir Vesić. VILK Dorćol zauzima 19. mesto, a u prošlom kolu osvojio je 37 bodova.

Ali, kao što rekosmo, još tri četvrtine takmičenja je pred nama, a Vesić spada u kategoriju iskusnijih menadžera. Ne kad je reč o godinama, koliko kad je reč o stažu u fantaziju.

Počeo sam pre oko osam, devet godina, za Evropsko prvenstvo. Bilo je potpuno logično da se zarazim fantazijem, pošto sam definitivno jedan od onih šest, sedam miliona (koliko nas ima) selektora u Srbiji. Nešto kasnije sam krenuo da igram PL fantasy, ali nisam mu se posvećivao kao danas. Obično bih posle prvog lošeg rezultata zabatalio, prestao da sastavljam tim“, počeo je priču Vesić za Dnevnik i dodao:

Ipak, poslednjih godina potpuno sam promenio pristup. Razlog je veoma prost, počeo sam da igram u ligama za poznatim ljudima, tako da su i prozivke neminovne posle svakog vikenda. Za mene je Fantazi isključivo igra i utoliko mi jeste važnije da ostvarim dobar rezultat. Jer ja kada se igram ne volim da gubim. Ne bih ni rođenu majku pustio“.

Da je menadžer VILK i veliki poštovalac italijanske Serije A surovi profesionalac, govori i njegov rezon kad je reč o biranju igrača.

Sada mogu da filozofiram da je to kombinacija više faktora, ali iskustvo me uči da je najvažnije – isključiti potpuno emocije. Dakle, nemati omiljene/omražene igrače ili omiljene/omražene timove. U Fantaziju isto se boduju golovi centarfora Sitija i krilnog napadača Svonsija, tako da emocije i afinitete treba odmah isključiti. „Prijatelji“, „braća“, „kumovi“ su za kafanu, a ovo je igra u kojoj biramo najbolje moguće opcije za svaki vikend. Ušao bih u minus zbog crnog đavola da sam siguran da će ostvariti i asistenciju više od čoveka koga imam u timu. Tokom godina uverio sam se da ovde mnogo bolje prolaze ljudi za koje ne znam za koga navijaju u PL nego oni koji imaju omiljene timove. Mada, ovo možda iz mene progovara jed zbog turbulentnog raskida sa Dijegom Kostom. On mi je bio uvek prva opcija, bez obzira na sve i zbog njega mi je Konte došao na crnu listu. Zato više nikome ne nosim srce na tanjiru (ha, ha)“.

Vesić je zagovornik totalnog fudbala, koji se od njegovog tima može očekivati u nastavku sezone.

Idemo još malo sa frazama ‘Preferiram taktiku koja će mi doneti najveći mogući broj bodova. Šalu na stranu, gledam da imam napred što više kapitalaca koji u nogama imaju u kontinuitetu veliki broj bodova, a u odbrani bar jednog koji je sposoban da donese i ofanzivne bodove. Pre biram da imam šest kapitalaca i petoricu za koje ne očekujem više od minimalnog učinka, nego da imam „izbalansiran“ tim u kom svako može do bar šest bodova, ali komotno mogu i svi da krahiraju. Zbog toga do sada nisam uzeo Kejna, jer sa njim u timu imao bih manje skupih igrača. Ali najviše volim „trozubac“, tj. tri paklena napadača, a to definitivno uključuje Kejna i konačno je sazrelo da predvodi navalu VILK Dorćol“.

Print screen/SK

Konkurencija u SK Pro ligi je velika, a komentator onog drugog fudbala – američkog, posebno izdvaja nekoliko imena. Među njima i trenutno 15. tim lige Poletarac.

Od kada sam počeo da igram SK Fantasy ligu, a ovo je treća sezona, to je potpuno novi nivo za mene. Igrati sa najboljim poznavaocima PL veliki je izazov i moram dobro da se pripremam iz vikenda u vikend. Ima mnogo dobrih igrača, Višković, Novaković, Plavšić, Jurišević, Lončarević, Čiča, ali bih morao da izdvojim dvojicu za koje mislim da su najopasniji. To su iskusni Lee Van Cleef i Bavarac, ili Vladimir Živković i Lazar Jovanović. Gotovo u svakom kolu izvuku nekog džokera kog niko nema, a to i pravi razliku. A i oni su od onih za koje ne znam za koga navijaju. Ali ne otpisujem najopasnijeg od svih, koji je malo sporije startovao, a imam osećaj da će mnoge da nas ostavi praznih šaka. U pitanju je Poletarac našeg dragog nam direktora”.

U odnosu na ostatak lige, istorija rivalstva najduža je sa dva menadžera.

Uvek mi je zanimljivo da vidim šta radi konkurencija. Pored gore navedenih sfera interesovanja su mi Gaćeša i Čabarkapa, jer između nas tinja taj ozbiljan rivalitet. Ali kako sada stojim, prvo moram da vidim kako ću sa ovim razgoropađenim „bebama“ koji vode Red Moon i Sharkse, pošto me ozbiljno ugrožavaju, a i pored toga što se radi o sjajnim momcima nije baš prijatno da te šibaju upola mlađi igrači“.

Kao što rekosmo, VILK je trenutno na 19. mestu, ali nešto lošiji start može se pripisati i izrazito lošoj sreći.

Mislim da sam mogao više. Bilo je tu i onih čuvenih pehova od tri crvena u prva četiri kola a u četvrtom promašen penal kapitena, pa izvođenja clean sheet defanzivca u 59. minutu (opet Konte, opasno mi se zamera), ali bilo je i mojih propusta, poput dodeljivanja trake Žesusu, za kojeg sam znao da postoji dobra šansa da bude na klupi. Ipak, zadovoljan sam time što sam strpljiviji nego ranije u sprovođenju taktike i netrošenja prerano pomoći, pošto sam konačno naučio da se samo wild card koristi dva puta. U stvari, mislim da će upravo korišćenje pomoći na pravi način biti od ključnog značaja, zbog čega i dalje verujem da i pored ovolikog zaostatka mogu na kraju do trofeja. Na kraju krajeva, tek je trećina lige za nama“. 

Za kraj, jasna poruka, koja objašnjava i suštinu fantazija.

Savet? Nije baš da sam u poziciji da ih dajem. Mogu samo da poručim – igrajte se. Ovo je idealna prilika da budete u koži najboljih menadžera današnjice, samim tim uživajte“, zaključio je Vesić za Dnevnik.

Kako ste vi završili prethodno kolo? U Otvorenoj SK ligi najbolji u oktobru bio je Vladimir Petrović i tim Black&White Elite. Fantastičan vikend i 81 bod donelo je Petroviću lidersko mesto u proteklom mesecu sa 204 boda, tri više od drugoplasiranog Saše Simića i Alpha Jinxes ekipe.

Print screen/SK

Kao što smo već navikli, Petroviću sledi nagrada. On će moći da se oglasi video sadržajem u okviru Dnevnika. Redakcija Sport Kluba će pokušati da ga kontaktira, a isto može učiniti i on porukom na mejl [email protected]

Za vikend nas očekuju derbi mečevi. Čelsi će ugostiti Mančester Junajted, dok će Mančester Siti dočekati Arsenal. Potencijalni problemi u izboru igrača. Dobra vest je da se Hari Kejn vrati, tako da je on ponovo glavni kandidat za mesto kapitena. Pored njega, ko bi bio dobar izbor za kapitensku traku?

Pišite na JohnFrum12.

Do naredne srede, pozdrav!