Vanredni kviz 10: Ko je zagonetna ličnost?

Podeli:
Ian Gavan/Getty Images

Kako bismo se zajedno razonodili, pred vama je “vanredni kviz“ za vanredno stanje – cilj je da se zajedno igramo, da se malo zabavimo i da skrenemo misli sa drugih stvari.

Nekoliko puta nedeljno u 11.00 pred vama će biti nova zagonetna ličnost i 10 koraka na osnovu kojih treba da je pogodite. Nemojte “guglati“, verujemo u vas, a dodatni 11. korak biće fotografija na Facebook stranici Sport kluba. Fotografija uz tekst vam odmah kazuje o kojem je sportu reč. Pogodićete i ranije, ali rešenje prethodnog kviza biće u tekstu o sledećem.

Rešenje prethodnog kviza je „Emanuel Peti“. Sve kvizove pogledajte OVDE.

10. Najvažniju sporednu stvar na svetu napustio je zbog „kraljice sportova“.

9. Praktično je preskočio sve mlađe reprezentativne selekcije i odmah postao deo seniorske reprezentacije Jugoslavije.

8.Tokom gimnazijskih dana njegov talenat otkrio je jedan profesor geografije, posetivši čas svog kolege profesora fizičkog vaspitanja.

7. Najveće pobede u karijeri ostvario je 1983. godine.

6. Pobedio je dvojicu najvećih atletičara tog doba.

5. Pobedom nad Sebastijanom Kouom na mitingu na staidonu „Kristal Palas“ utišao je desetine hiljada Engleza, a BBC je tri puta reprizirao tu trku.

  4. Draži rival na stazi bio mu je Stiv Ovet, koga je takođe pobedio.

3. Olimpijske igre u Los Anđelesu 1984. bile su „početak kraja“.

2. Sa Vladimirem Milićem (bacač kugle) i Nenadom Stekićem (skakač u dalj) vraćen je prvim letom sa Igara u Jugoslaviju zbog „pogrešnog“ ugovora sa proizvođačem sportske opreme.

1. Zbog njega, Vere Nikolić, Zore Tomecić, Snežane Pajkić… Ćuprija je „grad atletike“.

Dodelite sebi broj bodova jednak koraku na kojem ste pogodili! Ako još niste, ne gledajte odmah komentare, malo razmislite i sačekajte fotografiju na Facebook stranici Sport kluba.