Kako se postaje šampionka: Milica, Tijana i Sonja za SK

Skener 6. avg 20209:05 > 9:12
SK

Oduvek je bilo mnogo komentara o ženskim disciplinama u svim sportovima. Za one dame koje su u borilačkim disciplinama predrasude su išle od onih da to nije dovoljno ženstven sport za njih do onih da devojke na tatamiju ne mogu da pokažu ono što mogu njihove kolege.

Za one koje su se oprobale u magičnoj igri pod obručima važilo je uvreženo mišljenje da tehnika šuta nije dovoljno muška ili da drugačije trče ili postavljaju napad.

Ipak, gošće emisije Sportlight razbile su sve predrasude i to, ni manje ni više, nego uspehom na Olimpijskim igrama, evropskim i svetskim prvenstvima.

Milica Mandić osvojila je prvu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu otkad Srbija nastupa kao samostalna država, a tekvondo je te noći postao jasno prikazan na sportskoj mapi Srbije.

Njenu tradiciju nastavila je naša druga gošća Tijana Bogdanović, osvajanjem srebra četiri godine kasnije.

Ženski sport u Srbiji skoro svakog dana donosi nove dobre rezultate i time odstranjuje sve predrasude i uvrežena mišljenja, a za to su zaslužne i košarkašice Srbije.

Jedna od najboljih među njima Sonja Vasić najbolje može da opiše kombinaciju klupskih i reprezentativnih uspeha, kao i individualnih priznanja koja je prate kroz čitavu karijeru.

O svemu sa čim su se borile, o uspesima, trnovitom putu do njih, svakodnevnih malih borbi na privatnom i profesionalnom planu, podršci svojih najbližih, kriznim momentima, suzama, svađama i najlepšim trenucima koje im je sport podario za emisiju Sport light govore Milica Mandić, Tijana Bogdanović i Sonja Vasić.

Sedma epizoda emisije Sportlight na programu je u petak, od 21 čas, na Sport klubu 1.