Davidovac za SK: Pojačanja su prava, sviđa mi se tim

Blog ostalo 20. avg. 202016:13 > 16:24
Podeli:
Turkish Airlines EuroLeague

Pripreme košarkaša Crvene zvezde na Kopaoniku imaju trostruku ulogu, fizička forma, psihička čvrstina i gradnja kompaktne celine. Baš kao što Dejan Davidovac (25, 202) može da se pohvali polivalentnošću pozicija, od plejmejkera, preko beka, do niskog krila.

Foto: KSS/Pavle Ranđelović i Jovan Gojković

Jedno od dobro poznatih lica u prilično renoviranom sastavu našeg evroligaša.

Joj, nikada u karijeri nisam sa toliko nestrpljenja išekivao pripreme. Taj deo sezone, ranije, nije bio nijednom igraču baš ‘privlačan’, ali, ovoga puta je sve drugačije,“ priznaje rođeni Zrenjaninac u razgovoru za Sport klub.

Nije ni teško pogoditi razlog, isti onaj koji je Srbiju, kao i čitavu planetu, stavio u stanje uzbune. Nadajmo se, ne još dugo.

„Kada je sve stalo, sredinom marta, nijedna utakmica, samo lagani treninzi, dok sezona nije otkazana. I tako većina momaka u ovom timu. Pre nego što smo započeli ‘operaciju Kopaonik’, mislio sam – kako ćemo sad. Činilo mi se da sam sve zaboravio, od mečeva, režima putovanja, treninga…“ 

Na popularnom Kopu, sve je došlo u normalu. Crveno–beli, vojnički disciplinovano, nižu dane, koji su, na prvi pogled, slični. Od doručka, prepodnevnog dvočasovnog kondicionog treninga, preko ručka, odmora, užine, sastanka, opet pravac dvorana, večera i, povečerje.

„Mnogo se radi, ali se niko ne žali. Većina nas nije odigrala utakmicu od sredine marta. Kasnije smo imali lagane treninge, sve dok sezona nije otkazana. Istina, radili smo individualno, ali nije to isto kao što se sada dešava. Mnogo smo se uželeli svega, košarke najviše. Zato bih rekao, jeste i nije teško. U najkraćem, mnogo prija. I kada bi duša da iskoči na nos, ma kakvi zamorno,“ otkriva Davidovac.

Sagovornik je bezmalo tri godine član prvog tima Zvezde, a za to vreme, sarađivao sa isto toliko stručnjaka (Alimpijević, Tomić, Šakota). Sada je na ‘sceni’ Saša Obradović.

„Pitate me da li je strog, ne bih to tako formulisao. Moji prvi utisci su da nije, već je izuzetno ambiciozan na terenu, velike radne etike. Da nije takav, ne bi iza sebe imao takvu karijeru. Sa njim se može profesionalno i normalno razgovarati. Na nama je da budemo maksimalni u ispunjavanju svojih obaveza.

Ovog poslednjeg ne nedostaje ni u ‘radnom dnevniku’ kluba, koji je poslednjih godina dominatan u Srbiji i regionu, bez obzira na prošlogodišnju ‘šmućmugastu’ sezonu.

„Mi uvek moramo da jurimo trofej ABA lige, koji je evroligaška ulaznica. Lično, voleo bih da uzmemo i Kup Radivoja Koraća, koji nemam u crveno–belom dresu. Mislim da je suviše rano da se priča o Evroligi.

Iako je uprava solidno renovirala sastav, a time istakla kandidaturu i za ovo takmičenje?

„Sviđa mi se tim, pojačanja su prava… Sve su to igrači, koji su protekle sezone dobro igrali u Evropi, ali… Najprestižnije takmičenje je veliki izazov, a većina klubova se tek okupila. Biće vremena da pričamo i o tome. Daj da odigramo barem neku kontrolnu utakmicu.

Crvena zvezda je favorit broj jedan u ABA ligi, a šta je sa konkurencijom?

„Ne bih tako tipovao, što ne znači da nismo veliki favoriti. Tu su još Partizan, Budućnost, Cedevita, a čuo sam i da se barski Mornar značajno pojačao.

Davidovac ne krije da ga pecanje opušta. Bio je to melem za dušu u toku vanrednog stanja. Štap na rame, u društvu oca, pa na Tisu ili Tamiš. Šta kaže za Kopaonik?

„E, sad, pa nisam imao toliko vremena da pronađem neki potok, a ne sumnjam da ih ima. Na Kopu nisam prvi put, ali kao i da jesam. Svojevremeno sam ovde bio sa juniorskom reprezentacijom Srbije, ali u obližnjem Brzeću. Malo više, na ovom platou oko ‘Granda’ mi se mnogo dopada. Koliko sam stigao da bacim oko,“ ističe Davidovac koji sobu deli sa Ognjenom Kuzmićem.

„Odlično se slažemo. Čak i oko TV programa. Gledamo Ligu šampiona, ali i NBA, koliko uhvatimo. Bio je dobar meč Bajerna protiv Liona.

SK