Imitacija života i Partizanov motiv "Vlade Divac"

Skener 20. avg 202022:09 > 22:13
KK Partizan NIS

Košarkaši Partizana, rešení da izbegnu pošast, zvanu kovid, ali ne i sportsku počast, započeli su u četvrtak u Vrnjačkoj Banji pripreme za narednu takmičarsku sezonu.

Ekspedicija crno-belih je, po planu, stigla na odredište u vreme ručka, da bi prvotimci već popodne odradili prvi trening, a Sport Klub je na licu mesta…

Povezano

Inače, u ovim ludim vremenima prosečan ljubitelj sporta ne može pošteno ni da se zapita ko će u novoj sezoni u nekom takmičenju da uzme krunu, a da ne proguta ‘knedlu’. Ta čudesna, raskošna reč – kruna, u izvornom obliku korona, nažalost, sada najpre asocira na opasni virus, koji je zaustavio planetu.

Ali košarkaška lopta je, ipak, odlučila da se i dalje okreće. Vođen tim geslom ‘parni valjak’ je ispeglao drumove od Beograda do prestonice srpskog banjskog turizma i ne gasi motor. Uveliko se ‘valjak’ zagreva, a uskoro će i punom parom, uostalom, kako i drugačije.

Sve u sjajnom raspoloženju, koje je danas podgrejano lepim iznenađenjem. Ne dolazi svaki dan tim slavnog imena u Vrnjačku Banju, pa je shodno renomeu i toplo dočekan od poveće grupe vernih navijača. Prštalo je sve od pirotehnike na fudbalskom terenu, gde su košarkaši odradili prvi trening.

Inače, tim iz Humske smešten je u luksuznom, poptuno renoviranom hotelu ‘Fontana’, a treniraće u dvorani inspirativnog imena, legendarnog centra Partizana, reprezentacije i NBA asa – “Vlade Divac”, što samo može da bude motiv više mladim izabranicima trenera Vlada Šćepanovića.

Dakle, crno-beli imaju sjajne uslove za boravak i rad, uz neizbežne mere zaštite od korone, na svakom koraku. A prvi koraci u popularnoj srpskoj banji podno planine Goč su pomalo i neobični, s obzirom na spomenute okolnosti. Bez sumnje, ovo je početak donekle i neizvesnog puta kroz predstojeću sezonu, ali crno-belima ne nedostaje elan.

I bez obzira na sve, oni na tom putešestviju ne žele greške u koracima. Svi prvotimci su željni igre pod obručima, stare, dobre košarke, a znaju da je preduslov za tako nešto predano treniranje.

Logično, poštuje se nužna distanca, socijalna ili fizička, kako god, ali ipak, postoji jedna koja im prija, što će da se vežba na treninzima. Pogađate, reč je o šutu sa distance. U tome su momci iz Humske, po prirodi stvari, iskusni i bez sumnje, vešti.

Stari, novi izazovi u drugačijoj, otežanoj situaciji, poseban su motiv za crno-bele, ali navikli su sportski profesionalci na razne prepreke i poteškoće, posle kojih svaki uspeh bude slađi. Ustvari, svako čudo se dogodi i prođe, ovom prilikom ne u trajanju od ‘propisanih’ dva, tri dana, nego nekoliko meseci, ali proći će i ova imitacija života.

Jednostavno, ko vidi kovid kao prolaznu stvari taj je dalekovid i samim tim oteraće probleme daleko…

Tako stvari posmatra i stručni štab Partizana, na čelu sa Vladom Šćepanovićem, nekadašnjim trofejnim reprezentativcem i asom crno-belih, koji je u voljenom klubu ispekao zanat na užarenoj klupi, a sad je željan dokazivanja u ulozi šefa struke. Mladi strateg i njegovi puleni daće sve od sebe da vrate Partizanu staru slavu.

Kako bilo, ostaje da se naoružamo strpljenjem i svi spremno dočekamo lepotu kraljice igara u punom sjaju. A u međuvremenu, ispratimo kako crno-beli posle duge pauze, željni košarke, ulaze u takmičarski ritam.

Prvi utisak je da su odabrali dobru polaznu stanicu, bez obzira što u Vrnjačkoj Banji sve vrvi od gostiju. Oseća se pozitivna energija i uz vatrenu dobrodošlicu, povetarac sa Goča, pravo u leđa…

Tandem stiže naknadno

Vlado Šćepanović trenutno raspolaže sa 15 igrača, a ekipa će da se kompletira u subotu.
Trenutno su u Vrnjačkoj Banji: Kodi Miler-Mekintajer, Rade Zagorac, Markus Pejdž, Nemanja Dangubić, Nemanja Gordić, Stefan Janković, Ognjen Jaramaz, Brajan Angola, Novica Veličković, Rašon Tomas, Vilijam Mozli, Dušan Tanasković, Luka Tarlać, Nikola Radovanović i Lazar Stefanović.
Za dva dana će se saigračima priključiti Uroš Trifunović i Nikola Janković.