Amerikanci u igri za Zvezdinog Garsiju

Skener 28. sep 202010:07 > 10:11
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Zna se ko bi mogao da ide iz Crvene zvezde, ili ko bi trebalo da ostvari transfer iz Ljutice Bogdana, isti je to par cipela, da bi se koliko, toliko skinula rđa iz klupske kase srpskog šampiona, ušao svež novac i obezbedili uslovi za takmičenje na raznim frontovima.

Prvi u nizu, internacionalac Mateo Garsija, koji, po saznanjima Sport Kluba, nije više okrenut samo razmišljanjima o grčkom Arisu i težnji da dođe do cifre po želji (navodno su se Beograđani i prvoligaš iz Soluna našli na 1,3 miliona evra i 30 odsto od kasnije prodaje), podsetimo da Argentinac na crveno-belom delu Topčiderskog brda zarađuje 500.000 godišnje i da mu se u Grčkoj nudi manje, najčešće se pominje 350.000, što je pojačana ponuda, u odnosu na početnih 300.000. Novost je interesovanje iz Amerike, klub iz MLS lige. Ali, koji klub? Ime se, iz određenih razloga, drži u tajnosti, pritom naglašava da postoji i da je ušao u konkurenciju. Hajde sa sačekamo, hajde da vidimo…

Povezano

 Sledeći je Ričmond Boaći. Oko njega se, konačno, poslednjih dana plete mreža, dosta je bilo praznog hoda i gubljenja vremena, menadžer napadača iz Gane otkriva svom fudbalskom okruženju da je vruće, čime jasno šalje signal da se finišira ono što je započeto, a sumnjamo da se oslonio samo na jednu državu, na jedan klub, već da radi na nekoliko razboja. Iz Boaćijeve rodne zemlje je krajem minule nedelje stigao glas da se egipatsaki velikan Zamalek ubacio u igru, spreman da izbroji dva miliona dolara za obeštećenje. Od najave do realizacije…Dugačak je to put. Pogotovo što iz krugova bliskih Zvezdinom rukovodstu, nema nikakvih najava da je na stadion „Rajko Mitić“ došao bilo kakav zvaničan dopis o namerama za stupanje u kontakt i vođenje razgovora na temu prodaje. Pa ipak, ako je tačno da Boaći ima i ponudu iz Saudijske Arabije, da se interesuju i emisari iz Kine i Emirata, onda…Šta reći, osim: prodaće se Boaći do petog oktobra!

Sudbina defanzivca, australijskog reprezentativca Miloša Degeneka vezana je za promociju Crvene zvezde u grupnu fazu Lige Evrope, taj dan je sve bliži, protivnik Ararat je u bezizlaznoj situaciji, ratno stanje proglašeno je juče u Jermeniji, a belgijski Gent prati događanja i iščekuje dolazak stasitog momka u transferu vrednom 1,7 miliona evra.

Evo i El Fardu Bena. Komorski fudbaler je jednom nogom u Saudijskoj Arabiji, već viđen u sastavu Milojevićevog Al Ahlija, gotovo da ne postoji nikakva smetnja da se kompletira posao.

Utisak: kvartet je na izlaznim vratima, a pare nikad bliže i nikad slađe. Za mirniji život bivšeg evropskog i svetskog prvaka.