Čavrić za SK: Pogoci me obasjali kao sunce

Skener 28. sep 202013:28 > 13:32
Matej Divizna/Bongarts/Getty Images

Misao za sva vremena: “Kad znaš, sve je lako, problem je kad ne znaš”. Aleksandar Čavrić (26), večita Zvezdina želja, aktuelni, desnokrilni napadač Slovana – zna.

Demonstrirao je lakoću i kad je minulog vikenda upisao dva efektna pogotka, trebalo mu je to, kao žednoj zemlji kiše, trebalo da se vrati fudbalu na pravi način, posle višemesečnog odsustva, kad dugo nije znao ni šta mu je, zapravo, kad doktori nisu znali, kad…

Ružan period je iza mene. Povredio sam se prošle godine u prvoj utakmici plej-ofa, protiv PAOK, za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope, a od tada kreću muke. Zglob? Lečio sam zglob. Koleno? Lečio sam i koleno, pet puta vadio vodu iz kolena. Prepone? Lečio sam i prepone, nakljukao se pilula protiv bolova, naprimao injekcija… I – ništa. Da ne beše Vajsa, mog saigrača, da me uputi kod stručnjaka za ovo sa čim sam se suočavao, ko zna šta bi me snašlo. Odmah je napisan uput za operaciju pubisa, u Nemačkoj, na klinici smeštenoj na minhenskom aerodromu. Od tada su protekla četiri meseca i, da kucnem u drvo, sad sam kao nov. Svež, snažan, motivisan… Izlišno je isticati koliko su me obradovali pogoci u susretu sa Ružomberokom, ma, obasjali su me kao sunce, potvrdili da se moje vreme samo privremeno zaustavilo, da nisam zaboravio ni da trčim, ni da driblam, ni da tresem mreže“, u dahu je, za Sport Klub, izgovorio Čavrić.

Golovi kao prava poslastica?

Moj je prvi, moj je i treći u ubedljivom trijumfu – 5:0. U 24. minutu me je idealno, petom, majstorski poslužio mađarski internacionalac David Holman, zatim sam levom nogom poslao loptu u gornji, suprotni ugao. Za sreću do neba. Što se nastavka mog golgeterskog umeća tiče, za 3:0, stuštio sam se desnom stranom, oslobodio čuvara, ušao u šesnaesterac i desnicom, pored golmana, pronašao nebranjeno mesto“.

Slovan je aktuelni šampion Slovačke, ali, u ovoj sezoni pevaju se neke druge pesme, Dunajska Streda je u osam rundi upisala 24 boda?

Ima veze sa TSC iz Bačke Topole, isti gazda. Ambicije u ligi – najviše. Nemojte da mislite da se Slovan već predao, razlika jeste osam bodova, ali, Slovan ima utakmicu manje, koju će, verujem, bez po muke, u sredu sa poslednjeplasiranom Senicom, da reši kod kuće. Uskoro ćemo i da podelimo megdan sa Dunajskom Stredom, da saznamo koliko je zaista moćan lider prvenstva, ekipa sa stopostotnim učinkom. Ne bih rekao da smo slabiji, štaviše… Uz sve to, zna se, bez obzira na trenutno bodovno stanje, ko je ko u slovačkom fudbalu, Slovan je opet jak klub, najbogatiji ovdašnji klub, gde su i ugovori na odgovarajućem, visokom nivou, pitaćemo se za junačko zdravlje…“.

Zvezda se raspitivala za vaše zdravlje i kad ste, svojevremeno, nosili dres OFK Beograda, onda i kad ste se preselili u inostranstvo, obletala i 2019. godine?

OFK Beograd je zaradio mojom prodajom u Genk, finansije su odlučile da se preselim u Belgiju, umesto da se skrasim na Marakani. Nije tajna, za Zvezdu navijam od malena, možda se jednog dana i sretnemo kako bismo ozvaničili saradnju, voleo bih, nema razloga da krijem. Dobro je što se to nije desilo u leto 2019. Bio sam povređen, Zvezda ne bi imala koristi, a, na stolu je bio milion i po evra. Stvarnost je, naravno, Slovan, potpuno sam okrenut Slovanu, ugovor me vezuje do 2022. Dobio sam nedavno i novog trenera, umesto Jana Kozaka angažovan je Darko Milanič, bivši prvotimac Partizana, u timu je nekolicina Balkanaca, tu je i Dejan Dražić, koji se vratio iz Portugala, sa pozajmice…“.

Zaboravile su se scene sa Farskih ostrva, testiranja na koronu, zabrana da Slovan trenira, doleteo je rezervni sastav i nije se, ipak, igralo,14 dana zadržana su dva čoveka iz ekspedicije, igrač i fizioterapeut?

Cirkus! Tamo pozitivni, ovde bez antitela… UEFA je zbog nas – da se ubuduće ne bi dešavale takve stvari – uvela propis po kojem otpada zaraženi, dok ostali, zdravi, mogu na travu. A, imali smo dobar žreb, nije nam se posrećilo ni posle Farskih ostrva, penali su nam došli glave“, otkrio je Aleksandar Čavrić za Sport Klub.

To je onaj čovek s kojim se Uroš Đurđevič, napadač španskog Hihona, dogovorio da pre dva dana u prvenstvenim mečevima postignu po dva gola, momak koji je četiri godine stanovnik Bratislave, 23 puta član mlade reprezentacije Srbije.