Dobrić za SK o novoj ulozi, Davidovcu, Obradoviću…

Skener 11. okt 202012:57 > 13:03
Mikhail Serbin/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić govorio je u intervjuu za Sport klub o očekivanjima u novoj sezoni, o ulozi u timu Saše Obradovića, kao i tome ko mu najviše pomaže na terenu među saigračima.

Dvadesetpetogodišnji košarkaš sada je već starosedelac u klubu sa Malog Kalemegdana, s obzirom na to da je crveno-beli dres obukao još 2013. godine.

Promene trenera, saigrača i okolnosti uticale su i na promenu njegove uloge u ekipi, a ove sezone se odlično snalazi i u pomaganju novajlija i mlađim saigračima da se uklope u sistem Crvene zvezde.

Ne bežim od te uloge, došlo je i dosta mladih igrača kao što su Uskoković i Radanov. Trudim se da im svojim iskustvom pomognem jer je ovo moja peta sezona u Zvezdi i prošao sam dosta toga u Crvenoj zvezdi i mislim da mogu da ih usmerim na pravi put“, rekao je Dobrić za Sport klub i dodao:

Ne možemo da znamo da li će moja uloga biti veća u igračkom smislu, ali ja se nadam da će tako biti“.

Dobrić je objasnio i šta izdvaja trenera Sašu Obradovića od ostalih sa kojima je do sada u karijeri sarađivao.

„Mislim da su red, rad i disciplina ono što ga izdvaja. Stvarno je sve na jednom višem nivou. Gleda se svaki detalj, sve je bitno. Mislim da tako i treba da se radi jer ovo je Evroliga, sve je važno, jedan detalj može da presudi i preokrene utakmicu. Mislim da je to pravi način za vođenje tima“, rekao je Dobrić.

On je jednu sezonu u Zvezdi posebno izdvojio i istakao da je bila ključna u njegovom košarkaškom razvoju.

Pre dve sezone sa Milanom Tomićem kada smo osvojili ABA ligu, zatim polufinale sa Partizanom i  finale protiv Budućnosti. To mi je mnogo doprinelo da se razvijem kao igrač, to su bile bitne utakmice, mislim da sam odigrao na dobrom nivou i to mi je pomoglo u daljoj karijeri“.

Dobrić je izdvojio i nekoliko saigrača koji posebno utiču na njega i njegovu igru.

„Od domaćih igrača izdvajam Davidovca jer znate i sami koliko je miran i siguran u tim nezgodnim situacijama. Nekada je i previše miran, nekada pokušavamo da ga probudimo jer je nekada ’ravna linija’ i kada ne treba, ali to je u nekim situacijama i dobro jer je miran kada treba da se pogodio šut ili odigra neka akcija. Što se tiče stranih igrača, izdvojio bih Džoa Reglanda. Sa njim sam voleo da igram i mislim da je on stvarno dobar igrač“, rekao je Dobrić.

Košarkaš Zvezde je govorio i o tome kako je proveo period izolacije tokom pandemije virusa korona, gde ga je zatekla vest o prekidu sezone i o tome šta očekuje u novoj sezoni. 

Kompletan intervju sa Ognjenom Dobrićem pogledajte OVDE