Joveljić za SK: Tri penala u Roterdamu bez senke

Skener 30. okt 202010:41 > 10:51
Alex Grimm/Getty Images

Evo Srbina, strelca u drugom kolu Grupe K, Lige Evrope, evo Dejana Joveljića (21), napadača Volfsbergera u trijumfu na holandskom terenu, protiv Fejenorda, evo momka, jednog od junaka, u razgovoru za Sport Klub.

Ogromno iznenađenje u Roterdamu? Ako je 4:1 razlog takvom stavu, onda u redu, prihvatam, ali sama pobeda kao pobeda, možda i nije nešto toliko senzacionalno“, komentariše mladi golgeter.

Čak tri penala na utakmici, svi u korist Volfsbergera, sudili su srpski arbitri, predvođeni Srđanom Jovanovićem, Holanđani su nezadovoljni, šta vi kažete?

Ja sam zadovoljan“, nasmejao se Joveljić.

Povezano

Proteklo je bez grešaka?

Nisam ih primetio, ma, sve je čisto.

Kapiten, iskusni Lindl je dva puta bio nepogrešiv sa bele tačke, nije pokušao i treći put?

Zanimljiva priča vodila se oko penala. Zna se da ih izvodi Lindl, otud je bilo sasvim logično da u četvrtom minutu stavi loptu na kreč. A, kad je nedugo zatim ponovo dosuđena najstroža kazna, prišao sam mu i poput nekog deteta pitao: Mogu li ja, daću sigurno… Lindl me značajno pogledao, razmišljao nekoliko sekundi i odgovorio: Ne znam, ne znam…Prigrabio je, ipak, loptu i pogodio. Pre toga mi je palo na pamet da ga nisam, možda, dekocentrisao… Super se završilo. Srećan Lindl, srećan Joveljić. Idemo dalje, stižemo do 66. minuta, srušen sam u šesnaestercu Fejenorda… Da li se u tom trenu uopšte postavljalo pitanje ko će da puca? Ne! Lopta je bila moja, Lindl se nije mešao, 4:1 za Volfsberger.

Martin Rose, Getty Images

Za prvo mesto u grupi?

Daće Bog da se na vrhu zadržmo i posle treće runde grupne faze, na rasporedu je, podsetiću, gostovanje zagrebačkom Dinamu.“

Finansijska injekcija je i te kako bitna. Pobeda vredi 570.000, za remi se dobija 190.000, čelna pozicija uoči nokaut sistema donosi milion i po, dok odlazak na zimovanje, sa druge pozicije puni kasu sa milion evra.

Da li ću proleće da dočekam u dresu Volfsbergera? U ugovoru o pozajmici iz frankfurrtskog Ajntrahta stoji da Nemci mogu već u januaru da me vrate, meni se igra, potrebne su mi utakmice, čini mi se da bi za sve strane bilo najbolje da ostanem u austrijskom prvenstvu do kraja sezone. Uglavnom, Ferdinand Feldhofer, menadžer Volfsbergera je u stalnom kontaktu sa kolegom Adijem Hiterom, mojim šefom u Frankfurtu, komuniciraju i direktori, a, šta će oni da se dogovore…Nije beznačajno ni moje mišljenje, štaviše…

Na vezi ste sa ljudima iz Ajntrahta?

I sa njima, pre svih sa Filipom Kostićem, koji se posle povrede vratio u trenažni proces, i sa nekima, koji su, mislim na Mijata Gaćinovića, napustili klub. Sinoć sam se čuo sa Mijatom, razmenili smo čestitke, lepo je što je i on zatresao mrežu. Interesantno je, takođe, što je Hofenhajm zabeležio istovetnu pobedu kao Volfsberger, to odgovara Zvezdi…Sve je, reče mi Mijat, proteklo u apsolutnoj dominaciji nemačkog sastava, 160 kilometara daleko od Roterdama, u Gentu. Pogledao sam i statistiku, čak 33:8 u šutevima, 15:4 u okvir gola, Mijat je ušao sa klupe u drugom poluvremenu, bravo Mijate, prijatelji se ne zaboravljaju, sve pratim i navijam za meni bliske.“

Adam Pretty Getty Images Sport

Pošto smo se dotakli prijatelja, imate ih i u Zvezdi?

Srđan Babić se otisnuo u portugalski Famalikao, Dušan Jovančić je potpisao za turski Rize, od igrača s kojima sam provodio najviše vremena u crveno-belom ostao je Željko Gavrić. Srećan sam, naravno, zbog Zvezdine pobede protiv Libereca, želim Zvezdi da prođe grupu Lige Evrope, isto želim i sebi u Volfsbergeru.“

Joveljićev transfer iz Crvene zvezde u Ajntraht iznosio je četiri miliona vera, godišnja plata igrača ide od 400.000, neto, pa naviše (to su cifre objavljene neposredno po parafiranju ugovora), ali, tema je Volfsberger i toj temi se vraćamo. Pitanje za Joveljića: Koliko je zadovoljan životom i fudbalom na novoj adresi?

Lep gradić, svi se znaju, liga sasvim solidna, bolja nego što je u Srbiji, u klubu familijarna atmosfera, lepo sam primljen, brzo sam se i uklopio. Mnogo dugujem saigraču Nemanji Rniću, koji me dočekao kao da se znamo deset godina, u velikoj meri je olakšao moje prve dane u Volfsbergeru, šta god je trebalo, on je bio tu, pomogao mi je i da pronađem stan, pomaže i dalje oko raznih stvari. Sjajan čovek“, istakao je Dejan Joveljić.

Dva drugara, Joveljić i Rnić. Taman posla da ne saslušamo Rnića:

Drago mi je što se Joveljić upisao u Ligi Evrope. Dobar momak, dobar igrač, nadam se da će u fudbalu postići ono što se od njega s pravom očekuje.“

#related-news_0

Penali su obeležili roterdamsko kišno veče?

„Igrači Fejenorda su se bunili, to je u prirodi igrača, šta će…Nisu u pravu. Svi penali su ispravno dosuđeni. Što se igre tiče, posed lopte bio je na strani domaćina, 67:33 odsto, dodavanja 598:297. udarci na gol 19:10, korneri 7:1, opet u korist holandskog predstavnika, slaba vajda, pošto je Volfsberger taktički nadvisio rivala i zasluženo slavio. Dvojica Srba su se radovala, treći, Uroš Spajić iz Fejenorda, nije, takva je sudbina. Slede novi izazovi, prvi je već u nedelju, Volfsberger gostuje Admiri u Beču i zato se, posle prespavane noći u Roterdamu, nismo uputili u Klagenfurt iz kojeg smo putovali na megdan Fejenordu, već smo promenili maršrutu i odleteli u austrijsku prestonicu da tamo dočekamo utakmicu. Kad završimo sa Admirom, krenućemo na Dinamo i pokušati da ostanemo u sedlu“, rekao je Nemanja Rnić za Sport Klub.

Tabela Grupe K: Volfsberger 4, CSKA 2, Dinamo 2, Fejenord 1.