Davidovac za SK: Mirnoća pomaže, sada sam iskusniji

Skener 5. nov 202018:46 > 18:50
Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac govorio u intervjuu za Sport klub o čudnoj prošloj sezoni koju je prekinula pandemija novog virusa, o tome kako je provodio svoje vreme, ali i o novoj ulozi u timu Saše Obradovića ove sezone.

Dvadesetpetogodišnji košarkaš je u Zvezdu stigao 2015. godine i odmah je prosleđen na pozajmicu u FMP. Septembra 2017. je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Zvezdom i tada je zvanično priključen prvom timu, a ovog septembra je sa crveno-belima produžio saradnju na još godinu dana, pa se na vernost Zvezdi obavezao do kraja takmičarske sezone 2021/2022.

Davidovac je prošao put od uloge jednog od najmlađih u timu do onog koji danas može da pomogne mlađim igračima da se uklope u sistem.

Ovo je možda po prvi put da ja dočekujem neke mlađe igrače i pomažem im. Došli su ove sezone neki novi momci, mada se mi već svi znamo ili iz FMP ili iz mlađih selekcija. Što se tiče mene, ovo mi je četvrta godina u Zvezdi i verujem da sam daleko iskusniji, mnogo toga smo prošli, odigrao sam mnogo utakmica sa Zvezdom, dosta takmičenja, teških utakmica, osvajali smo titule. Verujem da sam iskusniji nego proteklih godina i mislim da će to biti prva prednost što se mene tiče“, rekao je Davidovac za Sport klub.

On je otkrio i ko od saigrača najviše utiče na njega i na terenu i van njega.

Ima mnogo saigrača koji su dobri i od kojih možeš dosta toga na naučiš. Ja mislim da je najbolje od svakog uzeti nešto najbolje. Koliko je to realno i moguće, mislim da je to individualna stvar. Simonović je došao tu kao jedan od iskusnijih igrača, on deli savete i treba prihvatiti mnogo toga“, rekao je i nastavio o svojim osobinama koje pokazuje na terenu, među kojima je i hladnokrvnost u važnim momentima, koju su njegovi saigrači istakli kod njega:

Pa obično je to tako kako oni kažu. Tako i ja sebe delimično vidim. Što se tiče te mirnoće, stvarno je tako jer mislim da u nekim situacijama stvarno treba biti miran i priseban, treba se osloniti na nekog i drago mi je da me (Ognjen) Dobrić tako vidi i da je rekao to o meni, da mu ja ulivam neko poverenje i shvatam to pozitivno“.

Davidovac je rekao i da odličan odnos sa Dobrićem van terena, utiče na njihovo dobro razumevanje na terenu.

Mi smo zajedno igrali još u FMP, znamo se šest godina, poznajemo se i privatno dobro, družimo se, dugo smo i cimeri, dobro funkcionišemo generalno“, rekao je Dejan.

On je opisao i na koji način je provodio vreme tokom karantina i perioda koji je za profesionalne sportiste bio potpuno neuobičajen.

Uglavnom sa porodicom. Srećom, imam dvorište pa sam tokom policijskog časa ipak mogao da izađem napolje. Trening smo svakako radili svi mi, ali nije to to kada nisi sa ekipom. Provodio sam vreme sa porodicom. Volim pecanje i išao sam da pecam, s obzirom na to da je bila duga pauza. Posvetio sam malo tome pažnje, opustio se i bilo mi je zanimljivo“.

Crvena zvezda u Evroligi sada ima skor 2-3 i utakmicu manje zbog odlaganja duela protiv Asvela.

Ekipi Saše Obradovića predstoji duel protiv Bajerna. Utakmicu iz Minhena pratite u petak, od 20.30 na Sport klubu 1.