Mijatović za SK: Da se precrta Oslo i nema zime

Podeli:
SK

Neko ko zna kako se igra finale, čovek koji je zatresao mrežu Juventusa u finalu Lige šampiona (1998.) i posle 32 godine bez titule u eliti Starog kontinenta, doneo krunu madridskom Realu, postao klupska legenda... Svi znate njegovo ime i prezime.

Da ga pozovemo… Za Sport Klub govori Predrag Mijatović, ovoga puta o predstojećem finalnom baražu Srbije i Škotske, za odlazak na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Sve da se precrta iz Osla i nema zime“, kaže Mijatović za Sport Klub.

Veliki generacijski izazov?

Uz to i pritisak, kao obavezna pratnja, ali, kako je Srbiji, tako je i Škotskoj, koja više od dve decenije odsustvuje sa najveće evropske pozornice. Papir sad kaže: Srbija je kvalitetnija, bolja, Srbija je favorit. Nadam se da će da se snađe u toj novoj ulozi. Da, novoj ulozi, pošto je nedavno, na severu Evrope, bila slabije kotirana od Norveške, sve dok utakmica nije počela. A, kad je počela… Malo je reći da sam oduševljen njenim izdanjem, ne bih izdvajao pojedince, čak ni dvostrukog strelca Sergeja, pomenuo bih sjajan tim Srbije, timski duh kakav odavno nije bio prisutan. Još nešto: utakmica u Oslu je fantastično pripremljena, momci su apsolutno, od prvog do poslednjeg, ispunili sve zahteve selektora Tumbakovića, a kad se to uradi, onda naiđe i trenutak magije, da se sve okonča na najlepši mogući način. Zasluženo!“.

Nova utakmica?

Reuters/Action Images

I stara, dobra priprema utakmice. Ne sumnjam da je stručni štab srpske reprezentacije pronikao, do perfekcije, u svaki segment igre protivnika, sa te strane sam miran, što je od ogromne važnosti za ishod. O želji, kao i o motivu reprezentativaca, izlišno je diskutovati, kvalitet sam već istakao, mnogo toga je uz Srbiju. Navijam, kao i uvek, za Srbiju. Iz sve snage!“.

Pored TV ekrana u 12. novembarskoj noći?

Bez društva u sobi, koncentracija i nada u uspeh Srbije“.

Imate igrače u srpskoj selekciji na koje ste posebno slabi?

Kad padne Škotska, pričaćemo i o tome“, zaključio je Predrag Peđa Mijatović u razgovoru za Sport Klub.

Neko ko zna kako se igra finale.

Duel između Srbije i Škotske možete da pratite od 20.45 na Novoj S.